Dizel Aracım Geç Çalışıyor, Nedeni Ne Olabilir?

Dizel Aracım Geç Çalışıyor, Nedeni Ne Olabilir?

Dizel Araçlarda Geç Çalışma Sorunu?

Benzinli araçlarda geç çalışma sorunu olduğunda ilk akla gelen arıza buji ve buji kablosu arızalarıdır. Fakat dizel araçlarda ateşleme için bir buji bulunmaz. Ateşleme sıkıştırılmış hava üzerine yakıt püskürtülmesiyle patlamalı olarak kendiliğinden gerçekleşir ve ateşlemenin olması için havanın belli sıcaklıkta olması gerekir. (Sıkışan hava ısınır). Fakat soğuk havalarda bu ısınmayı tam olarak sağlamak için kızdırma bujisi kullanılır. Kızdırma bujisi ilk ateşleme sıcaklığına ulaşmak için kullanılır. Eğer kızdırma bujilerinizde sorun varsa aracınız geç çalışabilir.

Eğer aracınız sıcakken de zor çalışıyorsa aracınızın yakıt ve ya hava akış sisteminde sorun olabilir. Tıkalı ve ya deforme olmuş bir yakıt filtresi de geç çalışmaya neden olabilir. Bu yüzden yakıt ve hava akış sistemini kontrol edilmesi gerekir.

Yine geç çalışma sorunu pompa ve ya enjektörlerden de kaynaklanabilir. Yukarıdaki kontrollerden sonuç alınamazsa bunlarında kontrol edilmesi gerekir.

Krank sensörü arızası da motorun geç çalışmasına yada hiç çalışmamasına neden olabilir. Sensör arızasının olup olmadığı, araç arıza tespit cihazına bağlanarak tespit edilebilir.

Yorumlar

Daha Fazlası