Debriyaj Aşağıdan mı yoksa Yukarıdan mı kavrarsa daha iyidir?

Debriyaj Aşağıdan mı yoksa Yukarıdan mı kavrarsa daha iyidir?

Debriyaj ve kavrama sistemleri bazı araçlarda mekanik bazılarında hidrolik olmakla birlikte bazıları yukarıdan bazıları alttan kavrar ancak en iyisi hangisi detaylar bu yazımızda..

Debriyaj Kavrama Noktası?

  • Debriyaj kavrama noktası çoğu araçta farklıdır. Farklı araçlara binen kişiler aracı bazen harekete geçirirken zorlanır. Araçların birçoğu mekanik bir kısmı da özellikle yeni araçlar hidrolik sistemlere sahiptir. Bazıları alttan kavrar bazıları ise çok üstten kavrar. Yeni araçların birçoğu genelde üstten kavramaktadır.

Peki En iyi Kavrama Noktası Neresidir?

  • Kavrama Noktası iki ana pencereden incelenebilir. Kullanım kolaylığı ve kullanım Ömrü. Üstten kavrayan debriyaj sistemleri genelde yoğun trafikte kullanımda insanları yormakta ve debriyaj ile kullanıcı ilişkisi uzadığı için doğrusal olarak kullanım ömrü azalacaktır.
  • Baskı balata ve Volant dişli sistemlerinin çalışma prensibi gereği bu ekipmanlarla kullanıcının ilişkisi ne kadar kısa sürerse parçaların kullanım ömrü o kadar uzun olacaktır. Bu yüzden alttan kavrayan debriyajda sürtünme daha az olacaktır.

Yorumlar

Emre Balık
Merhaba vites degistirirken, debriyaja basarken gazi kavrama noktasına kadar tamamen birakmakmi doğrudur? Yoksa kavramayi ayırdıktan sonra tamamen bırakmak mı?

Daha Fazlası