Conta yakmak ne kadar masraf çıkarır, Conta yakma Nasıl Anlaşılır?

Conta yakmak ne kadar masraf çıkarır, Conta yakma Nasıl Anlaşılır?

aracınızın conta yakması durumunda bilmeniz gerekenler, aracın conta yaktığını nasıl anlarım, Conta yakma ne kadar masraf çıkarır.

Conta Yaktığınızdan Emin misiniz?

Öncelikle conta yakıp yakmadığınızdan emin olmalısınız, conta yaktığınızı anlamanın birden fazla yolu vardır. (Aracımın Conta Yaktığını Basitçe Nasıl Anlarım)

Aracınızın Conta yaktığını Tespit ettiniz Ne Yapmalısınız Masraflarınız Ne olur?

Bu durum çok değişkenlik göstermektedir. Aracınızın marka ve model yılı eski ve yeni tip motor olması, conta yakma sebebi hararet vb apıp yapmadığı gibi durumlardır.

Eski tip şahin doğan vb grup araçlarda conta yakktığınızda 400-700 TL arası masrafınız oluşabilecekken yeni tip araçlarda bu masraflar en az 1000TL ile başlar ve 2000TL ye kadar ulaşabilir. Eğer araç hararet yapmış silindir kapağı eğilmiş pistonlar vb zarar görmüşse belirtilen rakamlar çok daha yukarılara çıkacaktır. Burada önemli olan müdahalenin zamanında yapılmış olması ve aracın conta yaktığının erken anlaşılmasıdır.

Silindir kapağı (motor yarım açılması) açılarak değiştirilen silindir kapak contası tek başına değişimi çözüm değildir. Önemli olan buna sebep olan durumun ortadan kaldırılmasıdır. Yoksa motor yine düzen almayacaktır. Conta değişiminde aracınızın malzeme masrafı işçiliğin yanında yok denecek kadar azdır. Çünkü conta takımı 50TL yağ ve filtre vb 200TL gibidir ancak işçiliği yarım motor açma olarak nitelenir. bu işlem esnasında akü ve üst elektronik ekipmanlar egzoz ve emme manifoldu triger vb bi sürü ekipman sökülür ve asıl masrafı bu kısım tutar. 1500 TL gibi bir işçilik istenir ve yaklaşık 2 3 gün sürer. Conta harici problemlerde silindir kapağında eğiklik çatlak yada başka sorun varsa ekstra başka ustalarda işlem görür ve masrafı artar.

Yorumlar

ercan saklı
sonunda doğru düzgün bir bilgi çıktı karşıma
Hamza Aydoğdu
bende bunu arıyordum. tam da isabet oldu bu konu

Daha Fazlası