Benzinli Aracın Motor Ömrü Ne Kadardır?

Benzinli Aracın Motor Ömrü Ne Kadardır?

MOTOR ÖMRÜNE ETKİ EDEN FAKTÖRLER NELERDİR. BENZİNLİ MOTORUN ÖMRÜ KAÇ KM'DİR.

Motor benzinli yada dizel fark etmez genel olarak motor ömrüne etki eden faktörler vardır. Dizel motor ve benzinli motorların eski ve yeni teknolojileri arasında büyük farklar olduğu kadar benzinli atmosferik motor ile benzinli turbo motor arasında bile teknik anlamda bariz farklar vardır.

Kaza Sonrası Değer Kaybı Nedir

Kaskodan Bu parayı Nasıl Alırım? (TIKLA ÖĞREN)

Genel Olarak Motor ömrünü belirleyen kriterler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Periyodik bakım (Bakımları düzgün yapılmış bir araç çok daha uzun ömürlü olacaktır)
  • Kullanım sıklığı (Uzun süre çalıştırılmayan ve yağı süzülen motor çalıştırıldığında yağlama yapmaz ve motorda çok fazla aşınma olur)
  • Kullanım şekli (hararet yaptırma devirsiz kullanma vb. motor ömrünü kısaltan etmenlerdir)
  • Kullanılan Yakıt kalitesi
  • LPG montajı Yapılması ve LPGli kullanılan süre.
  • Doğa ve yol koşulları
  • Uzun yada kısa mesafede kullanımı (Motorun çalışma oranı kısa mesafe de sürekli 1 2 3 vitesler de daha az yol daha çok motor çalışması ve ömrü demektir.)
  • Motor yapısının karmaşık olması ve küçük motor yapısı

Motor Kaç KM gider Sorusu yukardaki etkenlere bağlı olarak ve Motor markasına bağlı olarak değişim gösterir. 1 milyona yakın km yapan Mercedes'ler 500 bin km yapan Toyota ve Honda'lar halen piyasada faal kullanılmaktadır. Hatta uzun yol yapan Hyundai vb. ticari taksiler bile çok rahatlıkla 500 bin Km yapabilmektedir.

1 milyon mil yani 1.600.000 km yapan 2007 Model Toyota Tundra sahibine 2016 yılında aracın sıfırı hediye edilmiş ve araç sergilenmeye başlamıştır.

Otomobilblog.com'a göreistisnalar ve rekorlar değil kapımızın önündeki araçları baz alarak 400 bin km motor ömrü için belirleyebileceğimiz Km'dir.

Otomobilblog.com motor ömründe belirleyici unsurun Motor Markası ve Doğru Kullanım olduğunu belirtmektedir. Çok iyi marka bir motor yanlış kullanımla, hararet yaptırtarak yada periyodik bakım yaptırmamaktan kaynaklı arıza verdirterek 150 bin km de bitebilir. ÖR: Yağ pompası arızalanan Wolkswagen polo, motor yağlama yapmadığı için 7-8 bin tl masraf açabilir. Komple motor yenileme gerekebilir. Silindirler motor blokları krank krank yatağı vb. değişmesi gerekebilir.

Otomobilblog.com olarak tavsiyemiz periyodik bakımlarınızı, ağır bakımlarınızı ihmal etmeden aracınızı iyi bir ustaya belli aralıklarla test sürüşü de yaptırarak kullanmanızdır.

KW -HP - TORK nedir? Nasıl Hesaplanır Nasıl Birbirine Dönüştürülür?

Yorumlar

mustafa
kesinlikle LPG takmalısınız %35 Yakıt tasarrufu ve sadece %2,3 motor verimi kaybı olacaktır buda etkilemiyor denilebilir.
Celil doğan
1.2 renault symbol 2015 model benzinli. Lpg takilmamis. Yakıt olarak nekadar yakıyor. Sehir ici . Sehir dışı. Lpg taksam fark neolur. Rampalarda duz yolda. Yoksa sadece benzinde mi kullanmam daha iyi olur. Oneri ve görüşlerinizi bekliyorum . Yardimci olan arkadaslara tesekkur ederim

Daha Fazlası