Arıza Tespit Cihazı, Diagnostic Nedir? Arıza Teşhisi Nasıl Yapılır?

Arıza Tespit Cihazı, Diagnostic Nedir? Arıza Teşhisi Nasıl Yapılır?

Araçlarda kullanılan elektronik sistem ve devrelerin arızalarının tespiti ve diagnostic hakkında detaylı bilgiler bu yazımızda..

Diagnostic Nedir?

Diagnostic kelime anlamı olarak tanılama, teşhis etmek demektir. Araç sistemlerinde gün geçtikçe elektronik devrelerin artması ve bu sistemlerin düzgün bir şekilde çalışması ve kontrol edilebilir olması önem kazandı.

Diagnostic cihazları araçta bulunan tüm hataları ve arızaları tespit etmemize olanak tanır. Bu arızaların kolayca tespit edilmesi neticesinde çözümde o kadar kolaylaşır. Arıza Lambaları ve anlamları Nelerdir?

Çok karmaşık olarak yapılandırılmış olan araç bölümlerinde sorunları makine yardımı olmaksızın bulmak çok zordur.Arıza tespitleri için araçlar için oluşturulmuş genel kodlar ve arıza lambaları mevcuttur. Bunlar yardımıyla arızanın ciddiyeti ve sorun oluşturma durumu hemen kontrol edilebilmektedir.

Arıza Tespiti Nasıl Yapılır

Araç parçaları üzerindeki işlemciler sensörler arızaların tespitinde önemli rol oynar. aracınız OBD 2 yardımıyla Diagnostic cihaza bağlanır marka model ve yılı seçilir ve aracın beyinine giriş yapılır ve aracın röntgeni çekilmiş olur. Herhangi bir arıza varsa sebebi bu sayede kolayca anlaşılır. OBD 2 Ne demek ?

Yorumlar

Daha Fazlası