Arazi vitesi Suzuki, Lada Niva Nasıl Kullanılır ,4L Lock , 4H Lock, N , 4 H Ne anlama Gelir

Arazi vitesi Suzuki, Lada Niva Nasıl Kullanılır ,4L Lock , 4H Lock, N , 4 H Ne anlama Gelir

Arazi araçlarında bulunan arazi vitesleri Nasıl kullanılmalı?, 4L Lock , 4H Lock, N , 4 H Ne anlama Gelir ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda.

Arazi Vitesleri Kullanımı

Arazi içinde, zor yollarda ekstra güç gerektiren zamanlarda imdada yetişen arazi vitesleri bazı araçlarda manuel olarak kullanılırken, bazı araçlarda elektronik düğme yardımıyla kullanılmaktadır. Bu yazımızda hem manuel arazi vitesi, diferansiyel kilidi hemde elektronik düğme ile kullanılan arazi viteslerinden bahsediyoruz.

Suzuki 4L Lock , 4H Lock, N , 4 H Ne anlama Gelir

N Nötr Ne anlama Gelir?

Genelde tüm şanzımanlar için ortak anlam ifade eden NÖTR anlamına gelir. Düğmeyi buraya aldığınızda aracınızı vitese dahi alsanız aracınız hareket edemez. Peki bu düğme neden vardır Ne işe Yarar? Araç arızalandığında özellikle otomatik vites araçlarda araç çekilmek istendiğinde bu sayede şanzuman zarar görmez.

4 H Ne anlama Gelir?

Hızlı 4 çeker anlamına gelen 4 High düğmesi yağmurlu ve çok fazla kar çamur olmayan yollarda kullanım için idealdir. (Fazla güç arka 2 itici tekere verilir)

4 H LOCK Ne anlama Gelir?

Düğme bu pozisyondayken diferansiyel kilitli ve 4 tekere de eşşit güç verilmektedir.

4 L Ne anlama Gelir?

4 Low yani düşük devir 4 çeker anlamına gelen bu pozisyonda araç arkadan itiş ağırlıkta ekstra güç verir. Bu vites araç saplanacağı kadar çamur kar varsa yada aşırı patinaja düşeceği durumlarda kullanılır. Düşüğk devir vitesinde aşırı hızlanmamak gereklidir.

4 L Lock Ne Anlama Gelir?

Ağır devir ve Diferansiyelin kilitlenerek 4 tekere eşit güç dağılımı yapılması durumudur. Saplanıp kaldığınızda bir nevi sizin için joker olacaktır. Bu durumda aşırı sağ sol manevra yapmadan aracı bulunduğu yerden çıkarmak hedeflendmelidir.

Lada Niva Ağır Devir Vites Kolu ve Diferansiyel Kilidi

Lada Nivadaki viteslerin tamamı asfalt dağlık yollar ve kar,çamur için en iyi ve en güçlü performans oluşturma odaklıdır.

  • En büyük vites normal asfalt kullanımı için bildiğimiz standart vitestir.
  • Kaplumbağa tavşan olarak bilinen iki vitesten sürücüye yakın küçük vites takviye olarak bilinir( Araç süreli 4 çeker olduğu için ağır devire aracı alır ve ekstra güç sağlar) ve aracı hız yerine güce yönlendirecek şekilde dişlilieri ayarlar.
  • İkinci küçük vites ise aracınız ile çamur yada kara saplandığınızda sizin jokeriniz olarak görev yapar(diferansiyel kilidi) ve sizi bulunduğunuz yerden çıkarmak için birebirdir. Dikkat edilmesi gereken şey saplandığınızda aşırı sağ sol manevra yapmadan araca zarar vermeden kulanmanızdır.

Yorumlar

Daha Fazlası