Araçta elektrik kesintisi ve aniden tüm elektriğin gitmesi nedendir?

Araçta elektrik kesintisi ve aniden tüm elektriğin gitmesi nedendir?

Araç giderken birden bire bütün elektrik kesiliyor ise sebebi ne olabilir hakkında bilgiyi bu yazımızda bulabilirsiniz.

Araçta Ani Elektrik Kesintisi

Bu tarz ani elektrik kesintilerinin birden çok nedeni olabilir. Tamir ve onarım yolu seçilirken mutlaka önce en masrafsız ve en sık karşılaşılan arızadan yola çıkmak gereklidir. Aksi halde bir sürü gereksiz parça değişimi ve maliyetler ortaya çıkacaktır. Sebepsiz ve anlık elektrik kesintilerinde ilk bakılması gereken aküdür. Mutlaka akü testi ve kaçak kontrolü yapılmalıdır.Eğer aküde herhangi bir sorun yoksa şarj dinamosuna bakılmalıdır. şarj dinamosunun diyotları ve konjektörleri kontrol edilmelidir. Daha sonra ise kısa devreler kontrol edilmelidir. Far rolesi gibi çok kısa devre yapan roleler kontrol edilmelidir. Buralarda da sorun yoksa kontakta sorun olması kuvvetle muhtemeldir.

Elektrikçinin yapacağı kontrollerde sorunun %70 akü ve şarj dinamosundan, %20 si ise kısa devre, far rolesi gibi sorunların çözümü sağlanacaktır.

Kış ayları gelmeden akü testi yaptırmak önemlidir. İlgili yazıyı okumak için tıkla.

Yorumlar

Şener Saroğlu
2003 A4 kasa 1.6 BFQ motor octavia.. Yolda gideeken aniden elektiriği kesiyor ve kendince çalışıyor. Elektrik var teyp çalışıyor iç ışıklar var ama ekranda bütün göstergeler sönük yanıyor. Kontağı kapatıp marşa basınca ekran ışıkları komple gidiyor, kontağı çalışır vaziyette belli bir süre elle tutunca çalışıyor.. Ben immobilizere bağlıyorum ama fikri ya da başına buna benzer bir şey gelen var ise bilgi yazabilir mi???
Yusuf yeşil Yozgat'ın Çiğdemli köyünden
Aynen öyle bende Mudanya devlet Hastanesi'ne acilen gittim gece saat 3 muayene oldum işim bitti araca bindim zerre kadar aracım hiç bir yerinde elektriğe dair enerji yok eyvah dedim kadersiz deveyi çölde kutup ayıları sikermis benimde aklıma ayıca birşey geldi kaputu açtım elektrik kablolarına tam asilacaktim birden ceryanlar geldi
Yalçın
Evet aynı olay biraz once benim başıma geldi ve bahsettiğiniz gibi şarj dinamosunun kablolarıyla oynadım ve aracım çalıştı teşekkürler doğru bilgi verdiğiniz için.

Daha Fazlası