Aracın conta Yaktığı Nasıl Anlaşılır? Aracın Conta yakmasının sebebi nedir?

Aracın conta Yaktığı Nasıl Anlaşılır? Aracın Conta yakmasının sebebi nedir?

halka arasında conta yakma diye tabir edilen ve müdahale edilmediği durumlarda çok daha ağır hasarlara yol açan durumun ayrıntıları bu yazımızda..

Aracın Conta Yaktığını Nasıl Anlarım?

Araçlarımızın motor parçalarında birden çok conta bulunur. Ancak en sık karşılaşılan durum silindir kapak contasının yanması durumudur.

Aracınızın conta yakması durumda birden fazla şekilde anlayabilirsiniz ancak aşağıda belirtilen durumların herhangi birini aracınızda tespit etmeniz durumunda conta yakmış olmanız çok kuvvetlidir.

Aracınızın conta yakması durumunda temel olarak aracın tüm anlarında (yuksek hız dusuk hız yuksek devır kalkış vb) isteksizlik görülecektir. Conta Yakma Masrafları Ne kadar Tutar

  • Aracınızın çalıştırıp, radyatör kapağı ve yedek su deposunun kapağını açtığınızda su dışarı taşıyor fışkırıyor ve kabarcıklar oluşturuyorsa aracınızın conta yaktığını söyleyebilirsiniz.
  • Tek başına bu durum yeterli değildir ancak aracınız sürekli su eksiltiyorsa,
  • Motor yağınızı elinize sürdüğünüzde matlaşmış rengi bozulmuşsa aracınızın yağına su karıştığını ve dolayısıyla conta yaktığını anlamanız mümkündür.
  • Radyatör suyunuzda yağlanma varsa yada suyun rengi tamamen değişmişse bu defada aracınızın radyatörüne yağ karışıyor demektir ve aracınız muhtemelen conta yakmış demektir.

Yorumlar

Daha Fazlası