Aracımın Sinyali kesik kesik ve Hızlı Hızlı Yanıp Sönüyor Sebebi Ne olabilir?

Aracımın Sinyali kesik kesik ve Hızlı Hızlı Yanıp Sönüyor Sebebi Ne olabilir?

Aracınızın sinyali kesik kesik ve hızlı hızlı yanıp sönüyorsa sorun ve çözüm hakkında bu yazımızda detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Aracımın Sinyali Hızlı Hızlı Yanıp Sönüyor Sebebi Ne olabilir?

Otomobillerin elektronik ve ışıklandırma ünitelerinin kontrolleri sigorta ve sensörlere bağlıdır. BSI denilen merkezi kontrol ünitesine bağlı olan sinyallerden bir tanesi hızlı hızlı yanıp sönüyorsa aracınızın muhtemel sorunu sigortalardan birinin bozulması yada ampullerden birinin patlak olmasıdır.

Hızlı Hızlı Yanan Sinyal Sorun nerede ve Çözümü nedir?

  • Eğer sağ sinyal kesik kesik ve hızlı hızlı yanıyorsa aracınızla o yöne sinyal verip tüm sinyal lambalarını kontrol edin. Eğer tüm lambalar yanıyorsa ampul patlağı sorunu olmadığını anlamış olursunuz. Sol tarafa sinyal verdiğinizde hızlı hızlı yanıp sönüyorsa aynı şeyi sol tarafa sinyal vererek yapınız.
  • Tüm sinyal lambaları sorunsuz çalışıyorsa (yani patlak ampul yoksa) başta da belirttiğimiz gibi sigortaların düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edilmelidir. Yedek sigortalarla değişim yaparak deneme yanılma yoluyla kontrol edilebilir yada elektrikçilerde bulunan kontrol ampulleri ile sorun anlaşılabilir.
  • Eğer aracınız daha yeni bir model ise sinyalin hızlı hızlı yanıp sönmesi pek olası bir durum olmayıp, patlayan lambaların bağlı olduğu sensör araç beynine bilgi verecek ve hangi ampulün patladığı ekranda yazacaktır.
  • Sigortalar ve ampuller sağlamsa Sorun genelde sinyal soketlerinden kaynaklanmaktadır. Soketler gevşemiş yada yerinden çıkmış olabilir. Kontrol edildiği takdirde hızlı hızlı yanıp sönen sinyal sorununuz çözülecektir.

Yorumlar

Daha Fazlası