Aracımın Direksiyonunda Titreme Var, Nedeni Nedir?

Aracımın Direksiyonunda Titreme Var, Nedeni Nedir?

Aracınızdaki titremenin muhtemel üç nedeni vardır. Bunlar fren diskleriniz, lastik yada jantlarınız ve balansı bozulmış şafttır.

Aracımda Tireme Var, Nedeni Nedir?

Aracınızın direksiyonunda titreme varsa bunun muhtemel üç nedeni vardır.

  • Aracınız dururken direksiyonu çevirdiğinizde titreşim varsa hidrolik direksiyon sisteminde bir arıza var demektir. Öncelikle hidrolik sıvısını kontrol ediniz. Hidrolik direksiyon sıvısı yeterli ise pompa arızalı olabilir.
  • Yolda giderken aracınızda tireme oluşuyorsa bunun nedeni aşınmış lastikleriniz, balansı bozulmuş jantlarınız yada balansı bozulmuş şafttır. Lastiklerinizdeki çatlaklar, aşırı ve düzensiz aşınmalar, lastiğin balon yapması ve ya jantın bükülmesi gibi durumlarda aracınızın direksiyonunda titreme meydana gelir. Yine arkadan itişli araçlardaki şaftın balansının bozulması sonucu da araçta tireme meydana gelebilir.
  • Frene bastığınızda direksiyonda bir titreme oluşuyor ve garip sesler geliyorsa bunun nedeni fren disklerinizin yüzeylerinin bozulmuş olmasındandır. Disklerin tornada düzeltilmesi gerekir. Eğer disklerdeki çarpıklık fazla ise değiştirilmesi gerekebilir.

Yorumlar

hüseyin güngör
emeğinize sağlık..

Daha Fazlası