Aracımın çakmaklığı bozuldu sebebi ne olabilir, nasıl tamir ettirebilirm.

Aracımın çakmaklığı bozuldu sebebi ne olabilir, nasıl tamir ettirebilirm.

Araç çakmaklıklarında oluşan kronik sorunlar ve çözümleri ile ilgili detaylı açıklamayı bu yazımızda bulabilirsiniz.

Çakmaklık Bozuldu Neden olabilir?

Araç çakmaklıkları sık kullanıma bağlı olarak ömrünü tüketmiş olabilir. Eskisi kadar sık kullanılmadığı için ve kapalı alanlarda sigara kullanımı yasak olduğu için artık çoğu araçta çakmaklık ve küllük bile bulunmamaktadır. Genel çakmak sorunlarının oluşmasında ana sebep araba çalışmıyorken şarzda bırakmak veya şarz aletlerini sürterek takmak ve çıkarmaktır.

Çakmaklık çalışmıyorsa kontrol etmeniz gereken ilk şey aracınızın sigortaları olacaktır. Sigorta kutusu çoğu araçta,direksiyonunun sol tarafında ön göğüs kısmının altında bulunur. Genelde bazı şarz aletlerinin veya Fm transmitleri uzun süre takmak veya bazı ekipmanları uzun süreleri taktığınızda sigortalar yanabilir. Maliyeti çok düşük olan bu sigortalar değiştirilerek sorun çözüme kavuşur.

Eğer sigortalarda sorun yoksa çakmaklığın yakıcı kısmında (çakmak) bağlantıyı sağlayan kısımda sorun olabilir. Aracınızın çakmağını birkaç gün takmayın düzelip düzelmediğini tekrar kontrol edin. Bazen sıcaklığın etkisiyle sıkışan teller kendiliğinden yerine gelmektedir. Eğer yine düzelme olmadıysa bu durumda aracınıza uygun çakmağı yenilemeniz gerekecektir. Buda çok fazla maliyeti olmayan bir parçadır.

Yorumlar

Daha Fazlası