Aracım yağ eksiltiyor, Araç Neden Yağ Yakar

Aracım yağ eksiltiyor, Araç Neden Yağ Yakar

Yağ Eksiltme sebepleri, Egzozdan gelen mavi duman anlamı nedir? Aracın yağ yakması ne anlama gelir ve çok daha fazla soruya cevap bulabilirsiniz.

Aracım Yağ Eksiltiyor ne yapmalıyım?

Aracınızı belli aralıklarla (2 bin Km) kontrol etmelisiniz. Yağ seviyesi belirlenen ölçülerden aşağı düşmüşse ve azalma miktarı bir hayli fazlaysa aracınız yağ eksiltiyor demektir. Yağ eksilten araç aslında yağ yakıyor demektir. Bu tarz araçları en iyi anlama yolu egzozuna bakmaktır. Motor yağını ne zaman nasıl kontrol etmelisiniz

Motora fazla yağ koymak zararlı mı?

Aracın Yağ yaktığını Nasıl Anlarım

  • Aracın egzozundan mavi duman atması söz konusu ise araç yağ yakıyor demektir. Bu durum motor için ciddi bir sorundur ve en kısa zamanda müdahale edilmelidir.

Egzozdan gelen duman renkleri ve anlamları. Egzozdan su gelmesi normal mi gibi soruların cevabı için tıkla.

  • Aracınız yağ yakıyorsa aracın yağ ekleme kapağını açtığınızda hava üflemesi söz konusudur.
  • Aracınızın yağ seviyesi 10 bin km de 200 300 gr eksilmesi normal sayılabilir ancak daha fazla azalma varsa araçta yağ kaçağı yada yağ yakmadan şüphelenilir.
  • Araç yağ yakıyorsa sekmanlarda pistonlarda aşınmalar başlar. Yağlama yapmayana araçlarda piston şamarlaması denilen tık tık sesler gelmeye başlar.
  • Aracınızın contalarından yağ kaçırması sebebi ilk bakılması gereken durumdur.Üst kapak contası yağ kaçırdığında yağ motora karışır ve koyu renk duman atar.Motor suyunu yağ karışıyorsa ne olur? Nasıl çözüm bulabilirim

LPG takılan araçlarda daha fazla karşılaşılan bu durum araca çok fazla zarar vermeden önlem alınmalıdır. İlk etapta bazı yağ yakmayı engelleyici ürünler (motor onarıcı duman kesici adıyla bulunur)denenebilir. Aracımda Hangi yağı kullanmalıyım

Aracınıza bu ürünü koyup yağ filtrenizi değiştirip aracınızı 1000 Km gözlemleyiniz.Aracınızın yağ seviyesini ölçünüz, aracınızda sorun devam ediyorsa ve çözüm bulunamıyorsa üst kapak açılmalıdır. (yarım rektefe)

Motor yağ lambası yanıyorsa ne yapılmalıdır?

Yorumlar

Daha Fazlası