Araç koltuğunda oturuş düzeni nasıl olmalıdır.

Araç koltuğunda oturuş düzeni nasıl olmalıdır.

Güvenli ve konforlu bir sürüş için koltukta oturmada hangi unsurlara özen gösterilmelidir?

İster evimizde ister iş yerimiz de oturma düzeninde iken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar bulunmaktadır.Bu kurallar hem çalışma konusunda verimliliğimizi artırmakta hemde sağlığımızı ilgilendirmektedir.Tıpkı bunun gibi aracımızın sürücü koltuğuna oturduğumuz anda hem sürüş konforu adına hemde güvenli bir sürüş için koltuğumuz ve oturma düzenimize ait bir takım kuralları yerine getirmemiz gerekmektedir.

1. Doğru oturma: Sürücü koltuğuna oturduğumuzda aşağıdaki şekildeki gibi kolduk ile sırtımız arasında boşluk olmamalıdır. Ayrıca koltuk da oturuşumuz öyle ayarlanmalıdır ki ayağımız pedalları rahatlıkla müdahale edebilmeli aynı zamanda direksiyona da sorunsuz bir şekilde hükmedebilecek şekilde olmalıdır.

2.Koltuk başlığı ve ayarı: Bazen hiç aklımıza dahi gelmeyen ama özellikle boyun ağrıları ve kaza anında ki fonksiyonu nedeniyle önemi asla küçümsenemez.Özellikle son yıllarda yapılan araştırmalarda kaza anında ani açılan hava yastıklarının koltuk başlığı olmayan araçlarda ölümcül olabileceğini otaya koymuştur.

3. Koltuk, direksiyon ve pedallar arasının ayarlanması: Araç içerisinde doğru oturma pozisyonu alındıktan sonra koltuğunuzun konumunu aracın pedallarına rahatlıkla kullanabilecek konuma getirilmelidir.Yaptığınız ayarlamada hem ayaklarınız pedallara erişirken diziniz herhangi bir noktaya değmemesine özen göstermelisiniz. Araç içerisinde koltuk ayarınızı yaptıktan sonra sıradaki işiniz araç içi ve yan aynalarınızı ayarlamaktır. Bu düzenleme ve ayarlardan sonra rahat ve güvenli bir yolculuğa başlayabilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası