Araç kışlık bakımında Neler yapılır? Araç Kışlık bakım masrafları Ne Kadar?

Araç kışlık bakımında Neler yapılır? Araç Kışlık bakım masrafları Ne Kadar?

Aracımın kışlık bakımını yaptıracağım nelere dikkat etmeliyim? Araç kışlık bakımı ne kadar masraf çıkarır? ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda.

Kışlık bakım Nedir? Gerekli mi?

Mevsim geçişlerinde belli kilometre değerlerine ulaşılmış olsa dahi, motorlu taşıtların mevsim koşullarına uygun hale getirilmesi için bakım yapılması gereklidir. Kışlık bakım, en önemli mevsimsel bakım periyotlarından bir tanesidir.

Kışlık Bakım Yaptırmazsam Ne Olur?

Motorlu taşıtlar kış aylarında normal mevsim koşullarına daha farklı ve zorlu koşullarda çalıştığından bu bakım periyoduna özen gösterilmesi gerekir. Eğer kışlık bakımlar ihmal edilirse bir sabah kalktığınızda aracınız çalışmayabilir. (akü kontrol) . Aracınızın cam suyu veya motor suyu donabilir motor bloğunuz çatlayabilir.

Akü Testi Nedir ? Akü Testi Ne kadar öğrenmek için..

Kışlık Bakımı Kime Yaptırmalı?

Elbette kışlık bakımı yapacak olan servisler, bu alanda uzman ve deneyimli aynı zamanda donanıma sahip kişi ya da kuruluşlar olmalıdır. Aracınızda uyumlu mevsim koşullarına uygun nitelikli bakım uygulamaları, gerek performans gerekse aracın sağlıklı çalışması bakımından büyük önem arz eder. Kışlık bakım, yetkili servisler ve aracınız ile ilgili yeterli deneyime sahip özel servisler tarafından gerçekleştirmeye özen göstermelisiniz. Bu noktada doğru servis tercih etmek elbette önemlidir.

Sileceklerin Donmaması İçin Kesin Çözüm öğrenmek için..

Kışlık bakımda neler yapılır?

Kışlık bakım; aracın yağışlı ve soğuk iklim koşullarına hazırlanmasıdır. Bu periyotta bir çok işlem yapılabilir.

  • Öncelikle aracın lastiklerinin kış koşullarına uygun hale getirilmesi tüm uygulamaların üzerinde önem arz eder.Kış Lastiği ne zaman takılır ne zaman sökülür öğrenmek için..
  • Düşük sıcaklıklarda daha yüksek performans elde edebilmek için yağ bakımı yapılması gereklidir.
  • Antifiriz yoğunluğu ve düzeyinin kontrol edilmesi gerekir. Antifriz, özellikle Türkiye'nin iç bölgelerinde araçlar için hayati öneme sahiptir. Kimi bölgelerde -20 derecenin altına İnan sıcaklıklar söz konusu olduğundan arayacağım sadece çalışmaması değil radyatörün ve motor bloğunun zarar görmesi de söz konusu olabilir.

Antifriz Nedir? Ne işe Yarar? öğrenmek için..

  • Tabii bu noktada yine su ile çalışan parçalardan olan silecek suyu antifirizi de kontrol edilecektir. Kış bakımı yapılmaması durumunda araçlarda ciddi performans düşüklüğü ortaya çıkabileceği gibi, uygun olmayan bakım koşulları nedeniyle pek çok maliyet de ortaya çıkabilir.

Yorumlar

Daha Fazlası