Arabamın Göstergeleri Çalışmıyor sebebi ne Olabilir?

Arabamın Göstergeleri Çalışmıyor sebebi ne Olabilir?

Gösterge paneli arızaları ve sebepleri, Gösterge arızasında KM sıfırlanır mı? , Kronik gösterge arızalı araçlar ve çok daha ilginç bilgi bu yazımızda

Aracımın Göstergeleri Çalışmıyor?

  • Aracınızın göstergeleri çalışmıyorsa her zaman ilk akla gelmesi gereken sorun Akü olacaktır. Gösterge panelleri çalışmıyor ancak araç marşı çok iyi alıyorsa sorun aküde değildir.Eğer aküde sorun olmuş olsa araç ilk çalışmalarda kendini belli edecektir. Ancak kademe kademe ilerlemek faydalı olacaktır. Yapılacak akü testi ile bu durum hemen anlaşılacaktır.

Akü Testi Nasıl yaptırılır Kaç paradır? Gerekli midir?

  • Akü ile ilgili yapılan testte herhangi bir sorun yoksa muhtemel arıza göstergelere gelen kablo soket vb aksamdadır. Genelde aşırı bozuk yollarda yapılan sarsıntılı yolculuklar sonucunda meydana gelebilecek arızalardandır.
  • Eğer araçta soket iletim vb sorunda kontrol edildiğinde bir sorun yoksa, genelde yeni tip araçlarda çok sık karşılaşılan yazılımsal arızalar akla gelir (fiat grubu ford S mAx vb) bu durumda araç servise gitmek durumunda kalır. Araç arıza koduna göre yazılımsal işlem uygulanır. Yazılımsal çözülemeyen durumlarda akü ve kontak gövdesi gibi bazı parçalarda yenilemeye gidilebilir.

Yorumlar

Daha Fazlası