Otobüs,Arabada Mide Bulantısını Önlemek İçin Ne Yapabilirim? Araç tutması Neden olur?

Otobüs,Arabada Mide Bulantısını Önlemek İçin Ne Yapabilirim? Araç tutması Neden olur?

Otobüste yada arabada midemiz neden bulanır? Araç tutmasını engellemek için neler yapabilirim. Detaylar bu yazımızda.

Arabada Otobüste Mide Bulantısının Sebebi

Yapılan araştırmalara ülkemizde yolculuk yapan insanların %5 araba yada otobüse bindiklerinde ve sallantı geçirdiklerinde mideleri bulanmakta ve rahatsız hissetmektedir.İç kulağın asıl görevi dengemizi sağlamaktır. İç kulağımızın içinde denge sıvısı vardır. Aracın hareket etmesiyle birlikte iç kulağımızdaki denge sıvısı çalkalanmaktadır. Bu sıvının çalkalanması sonucu sinir sistemimiz aracılığıyla beyin uyarılmaktadır. Ancak önümüzde koltuk olduğundan beynimize gözlerimiz tarafından hareket etmediğimiz yerimizde oturduğumuz sinyali gönderilmekte ve kulak ve gözden gelen sinyal çakışmaktadır. Bunun sonucu olarak ilk tepki bağırsak ve mideden gelmekte huzursuzluk hali ve mide bulantısı baş göstermektedir.

Mide Bulantısını Engellemek Mümkün mü?

Mide bulantısının sıcak ortamda, havasız ortamda vb. durumlarda daha arttığı görülmektedir.Aracımızın içini havalandırmak sorunların görülmesini azaltacaktır. Araç içerisinde şoförün hiç bir zaman midesi bulanmaz bunun sebebi dikkatinin sürekli yolda ve ufuk çizgisine bakmasındandır. Dikkatinizi başka şeylere vererek, yolda ön camdan uzaklara, yola bakarak, arka koltuk yerine ön koltuğa oturarak ve bir defne yaprağını dilinizin altına koyarak çözüm bulabilirsiniz.

Yukarıda anlatılanlar sizin için çözüm olmuyorsa mide bulantısı için yatıştırıcı ilaçlar vardır. Kulak arkasına yapıştırılan bantlarda yine mide bulantısını kesmek için etkilidir. Yolculuk öncesi bu ilaçları kullanabilirsiniz.

Bazı insanları araç tutmamasının sebebi tamamen genetik ve psikolojik etkenler ile açıklanmaktadır.

Yorumlar

Daha Fazlası