Yatırım Amacıyla Klasik Otomobil Alınır mı? Klasik Otomobil Zamanla Değer Kazanır Mı?

Yatırım Amacıyla Klasik Otomobil Alınır mı? Klasik Otomobil Zamanla Değer Kazanır Mı?

Klasik otomobil tutkunu değilsiniz ancak yatırım yapmak ya da yatırım kalemlerinizi çeşitlendirmek amacıyla klasik otomobil alınır mı? Yanıtı yazımızda.

Klasik otomobiller yatırım amacıyla alınabilir mi?

Yatırım amacıyla klasik otomobil almayı düşünüyorsanız öncelikle şunu belirtelim ki her klasik otomobil zamanla değerine değer katmaz. Bazı marka ve modeller ise şarap gibi yıllandıkça değerlenir. Tabi bakımının profesyonel ve özenli bir şekilde yapılması kaydıyla.

Klasik otomobilin üstü açık ve tenteli olması değerini çok fazla artırır. Değerini artıran bir diğer özellik de az kullanılmış çok yıpranmamış olmasıdır.

Yıllandıkça değeri artan ilk üç klasik model Corvette, Thunderbird ve Cadillac'tır. Zamana göre değişebilir ama bir yıl içinde fiyatını ikiye katlayan araçlar bile olabiliyor.

Neredeyse antika sayılabilecek bu araçlar sürekli kullanılıyorsa günlük yağ, su, şanzıman yağı kontrol edilmelidir. Ara sıra kullanılıyorsa da haftalık genel kontrolleri, bakımları yapılmalıdır. Bir antika eser gibi yaklaşılıp o özen gösterilmezse değer artışı da söz konusu olmayacaktır.

Keyifli sürüşler..

Klasik Otomobil Müzesi Türkiye

Klasik Otomobil Özellikleri Nelerdir? Hangi Otomobil Klasiktir?

Klasik Otomobillerin Vergisi Var Mı? Varsa Ne Kadar?

Klasik Otomobillerde Hangi Markalar Popüler?

Klasik Otomobil Trafiğe Çıkabilir mi? Klasik Otomobillerin Değeri Nasıl Belirlenir?

Yorumlar

Daha Fazlası