Sürücülerin Mutlaka Bilmesi Gereken Altın Kurallar

Sürücülerin Mutlaka Bilmesi Gereken Altın Kurallar

Araç kullananların araçları ve kendi güvenlikleri için mutlaka bilmesi gereken önemli kuralları sizin için derledik.

Araç Kullananları Bilmesi Gereken Altın Kurallar

  • Kasislere asla frene basarak girmeyin. Kasise yaklaşırken frene basın ve kasise geldiğinizde ayağınızı frenden çekin ve gaza da basmadan kasisten geçin. Eğer kasise frenle girerseniz lastiğiniz kasisi dönerek geçemez ve alt takımlara büyük zarar verirsiniz.

  • Aracınızın emniyeti için aracınız park ettiğinizde hem el freninizi çekin hem de aracınızı viteste bırakın. Aracınızı park ettiğinizde ilk önce vitesi boşa alın ve el freninizi çekin. Daha sonra aracınızı vitese takın. Önce vitese takar daha sonra el freninizi çekerseniz aracınızın bütün yükü el freni yerine şanzıman dişlilerine biner. Buda şanzıman dişlilerinize zarar verir.
  • Mümkün olduğunca yarı (kavrama)debriyaj konumunda aracınızı kullanmayın. Bu sürüş baskı balatalarınızın birbirine sürtünmesine ve ömürlerinin kısalmasına neden olur. Özellikle ışıklarda ve yokuşlarda duraksadığımızda aracı arkaya kaçırmamak için yarı kavrama yaparak aracı dengede tutmaya çalışmak baskı balataya çok zarar verir. Bunun yerine el freni çekilerek duraksamalı ve sonra harekete geçilmelidir.
  • Yokuş aşağı inerken aracınızı asla boşa almayın. Enjeksiyonlu araçlarda aracınız vitesteyken gaza basmazsanız aracınız yakıt yakmaz. Eğer yokuşu aracınızı boşa alarak inerseniz rölanti konumundaki kadar yakıt tüketir. Yokuş aşağı inerken aracınız viteste ve gaza basmadan inerseniz aracınız yakıt tüketmeyecektir. Yokuş aşağı inerken aracınızı boşa alırsanız aracınız kontrolsüz hızlanacak ve sürekli frene basmak zorunda kalacaksınız. Bu durumda fren balatalarınızda aşınacaktır. Yokuş aşağı inerken aracınız viteste,motor frenini kullanarak ve gaza basmadan inerseniz hem tasarruf etmiş olursunuz hem de yokuşu güvenli inersiniz.

Yorumlar

omerfiliz12
güzel tavsiyeler vermişsiniz teşekkürler
kazımmaden12
teşekkürler güzel bilgiler için
serdar bilir
teşekkürler bilgiler için
bekir esen
yeni araç kullanmaya başlayanlar için güzel bilgiler
Durdane
Tesekkurler guzel bilgiler

Daha Fazlası