LPG'li Aracın Motoru Yıkanır Mı? Motor Temizliği Nasıl Yapılır?

LPG'li Aracın Motoru Yıkanır Mı? Motor Temizliği Nasıl Yapılır?

Tüplü aracın motoru yıkanır mı? Otomobillerde motor temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Motor Temizliği Nasıl Yapılmalı? Motorun Temizlenmeye İhtiyacı Var mı?Motoru yıkatmanın faydası var mı yada Motoru yıkatırsam bir sorun olur mu? Her otomobil kullanıcısının aklına takılan sorulardan birisidir. Bu soru sofrulduğunda her kafadan bir ses çıkar ve bir sonuca varılamaz. Öncelikle aracın her tarafının olduğu gibi motorununda temizliğe ihtiyacı vardır. Ancak bu işin bazı püf noktaları vardır. Günümüz motorlarlarının bir çok parçası onlarca sesnörle donatılmış ve her birinin farklı görevi vardır. Bu sensörler zarar görmesi durumunda aracımızın arıza lambası yanacaktır. Sensörler hakkında detaylı bilgi için tıkla.

LPGli Araçlarda Motor Temizliği Ama Nasıl?

Motorunuz kirli ise basınçlı hava tutup küçük bir boya fırçasıyla detaylı bir şekilde temizledikten sonra hafif nemli bir bezle görünen yerleri silmeniz yeterli olacaktır.

Lpg beyinleri,bujiler içine su temas ettiğinde oldukça fazla sorun çıkarabilecek parçalardır. Zaten morun sıcakken yıkanması motor bloğunun çatlamasına bile yol açar. O bakımdan ikinci el araba alırken bile motoru yıkanmıs araba şüphe uyandıracaktır. LPGli araçlarda yıkandıktan hemen sonra çalışmama gibi problemlerde görülebilmektedir. Bazı parçalara su kaçmasının yanı sıra basıncın etkisi ile parçalar zarar görebilmektedir.

Detaylı Motor Temizliği

  • Eğer motorunuz çok aşırı kirli değilse piyasada satılan birçok kaliteli ürün vardır, bunlardan birini kullanarak ve ince uzun saplı bir fırça yardımıyla bu sorunu çözebilirsiniz. Bu sayede hiç risk almadan motorunuzun temizliğini yapmış olursunuz. Bu uygulamayı yaparken önce kaputun altında koruma keçesi varsa önce onun tozunu temizleyin daha sonra ise uygulayacağınız temizleyici ürünü sıkın ve kaput keçesi temizliğini tamamlayın. Aynı işlemi motor içinde uygulayın elinizin girebildiği tüm detay bölgeleri fırça yardımı ile temizleyin.
  • Motorunuz çok aşırı kirlendiyse yağ akıntıları vb durumlar oluştuysa mutlaka bazı parçaları (beyin-alternatör vb) poşet ile sarıp ister lastikle isterseniz ip yardımıyla su vb yabancı madde almayacak şekilde kapatmanız gerekir. Temizlik işlemi bittikten sonra aracınızı en az 4 5 dakika çalışır vaziyette tutmanız lazım. Çünkü kalan su ve temizleyici madde akıntıları motordan uzaklaşmalıdır.

Yorumlar

Daha Fazlası