Kış Lastiği Ne Zaman Takılmalıdır?

Kış Lastiği Ne Zaman Takılmalıdır?

Kar lastiği kar yağınca mı Takılır? Kış lastiği zorunlu mu? Kış lastiği hangi sıcaklıklarda en ideal yol tutuşu sağlar ve çok daha fazla soruya cevap bulabilirsiniz.

Lastik kaç Km gider? Lastik raf Ömrü Ne kadardır?

Seyir Halinde Lastik Patlarsa Ne yapmalıyım?

Kış lastiği mi Kar Lastiği mi?

Kar lastiği diye kullanıla gelen bu ifadenin doğrusu aslında Kış lastiğidir. 3 tip lastik vardır. Yazlık lastik, 4 mevsim lastik, Kışlık lastik. 4 mevsim lastikler aslında 4 mevsim kullanıma uygun değildir ancak yaz lastiğine göre çamur ve diğer olumsuz koşullarda daha etkilidir. Konu hakında detaylı bilgi için tıkla

Doğru lastik seçiminin püf Noktaları Nelerdir?

Lastiklerin iyi bir yol tutuşşu sağlaması lastiğin hammaddesi ve sıcaklığa bağlıdır. Yaz lastiklerinin hammaddesi daha sert kış lastikleri ise daha yumuşaktır.

Kış Lastiği Ne zaman Takılmalıdır?

Kış lastiğinin en iyi iş yaptığı sıcaklık +7 derece ve daha altındaki sıcaklıklardır. Kar yağmadan hava sıcaklıkları bu derecelere düşmeye başladığında ve lastikçilerde kalabalık oluşmadan aracınızın lastiklerini kış lastiği ile değiştirebilirsiniz. Kış lastiklerini çıkartacağınız zaman ise yine 7 , 8 derecelerin üstüne çıktığı zamanlarda değiştirmenizdir. Kışlık lastikleri yazında kullanırsanız yakıt sarfiyatınız artar ve yumuşak hamurlu lastikler yazın daha çok aşınır.

Patlasa da gidebilen lastik var mı?

Kış lastiği zorunlu mu akanlık açıklaması için Tıkla

  • Yaz kış kullanılabilen tek lastik olarak bilinen michelinin üretmiş olduğu croos-climate lastikler mevcuttur.

Yorumlar

Daha Fazlası