İkinci El araç için Model Yılı mı yoksa Km mi daha önemlidir?

İkinci El araç için Model Yılı mı yoksa  Km mi daha önemlidir?

ARAÇ ALIRKEN KM NE KADAR ÖNEMLİ? MODEL YILI MI KM MİDAHA ÖNEMLİ ?

2005 model 100 bin km bir araç mı tercih edersiniz? Yoksa; 2009 model 180 bin km de bir araç mı daha iyidir?

Aslında bu sorudaki iki durumunda kendine has artı ve eksileri vardır.

2000 model bir araç 50 bin km de de olsa da zamana bağlı olarak parçalarında ki yorgunluk aşınma ve tabiri caizse garajda yattığı için sıkıntılar doğması olasıdır. Ülkemizde tramer ve km kaydı 2003 ve sonrasındaki yıllar için yapılabildiğinden (çoğu araçta 2008 sonrası ancak görüntülenebiliyor) 2003 model ve öncesi araçların geçmişi hakkında fikir sahibi olmanız olanaksız görünmektedir.

KM'si Oynanmış Aracı Anlamanın Püf Noktaları Neler(Tıkla Öğren)

Aracın km'si kadar, o km ye kadar bakımlarının rutin ve doğru yapılmış olması önemlidir. 100 bin km genelde araçların ağır bakımlarının olduğu km’dir. Kullanıcı bu bakımları nasıl olsa aracı satacağım diyerek yaptırmaz ve siz o aracı alırsanız ve belki de 5 bin km sonra aracın tüm sorunları ortaya çıkacak ve 180 bin km deki bakımı düzenli yapılmış aracı mumla ararsınız.

Km İle Oynayana Ağır Ceza Yolda.(Tıkla Öğren)

Araç alırken aslında modeli yüksek ve km düşük araç tercih edilmelidir. Tabi ki o araçta biraz daha maliyetli olacaktır. Ancak kötü araç alıp her gün sanayide serviste yorulmaktan para harcamaktansa bu maliyetleri 1 lira fazla olsun temiz araba olsun mantığıyla hareket etmek daha iyi olacaktır.

Aracın km si ve yılının önemi yadsınamaz, ancak bakımlı araba her zaman yıl ve km den daha önemlidir.

Yorumlar

Daha Fazlası