Şirket Aracı Almak Mantıklı Mı? Şirket kiralama araçlarının artı ve eksileri

Şirket Aracı Almak Mantıklı Mı? Şirket kiralama araçlarının artı ve eksileri

Şirket araçları , Kiralık araçlar alınır mı? Şirket araçlarında nelere dikkat edilmelidir? ve çok daha fazla soruya cevap bulacaksınız.

Şirket Araçları Almak Mantıklı mı?

Çoğu şirket araç satın almak yerine uzun dönem 1-2 yıl kiralama yoluna giderek araçlarda oluşabilecek değer kaybı, servis bakımı, kışlık lastik vb masrafları bertaraf etme yoluna gidiyor. Uzun dönem kiralamalarda artık kiralama yapan şirketler araçların değerleri düşmemesi ve çok km yapıp yıpranmaması için en fazla 2 yıl kiralamaya çıkarıp belli km sınırı koymaktadır. Servis bakımlarına da dikkat edilen bu araçlar aslında şahıs araçlarından daha diri ve düzgün olabilmektedir.

2 Yıl kiralama sonrası bu araçlar piyasaya satılmaktadır. Burada bazı aracı kuruluşlar vardır. Toplu açık arttırmalarla genelde galericiler tarafından ucuza toplanan bu araçlar dolaylı yollarla şahıslara geçmektedir. Çoğu kişi aracının kiralama yada şirket aracı olduğunun farkında bile değildir.

Şirket yada kiralama fark etmez araç alırken araç geçmişini şasi no ile sorgulamalı. Sigortacınızdan yine şasi no ile aracın önceki sahiplerini sorgulayabilir detaylı bilgiler kasko kayıtları vb öğrenebilirsiniz. Hasar sorgulama sel hasarlı araçlarla ilgili bilinmesi gerekenler araç ceza sorgulamaları hakkında bilgi için.

Tek kişi tarafından kullanılan ve sürekli uzun yol yapan aracın içi dışı yürür aksamları pek fazla yıpranmayacaktır.Aracın servis bakım evraklarından Km teyidi ve tüm bakımlarının yapıldığını teyit edebilirseniz şirket aracı almakta hiçbir mahsur olmayacak hatta daha temiz bir otomobil alma şansınız artacaktır. 2.El araç Alırken bilinmesi gerekenler motorda bakılması gerekenler için tıkla.

Ekspertiz hakkında bilmeniz gerekenler.

Yorumlar

Daha Fazlası