Yarı otomatik Tiptronic (triptonik) araç alınır mı?

Yarı otomatik Tiptronic (triptonik) araç alınır mı?

Yarı otomatik ile otomatik araç arasındaki fark nedir? yarı otomatik araç vites geçişini hissettirir mi? Yarı otomatik azmı yakar veçok daha fazla soruya cevap bualacaksınız.

Tiptronic vitese triptonic ve triptronic diyenlerdenseniz bu yazıyı okumadan önce mutlaka yarı otomatik ile tiptronik aynı şey mi yazısını okumanızı öneririz.Yarı otomatik tiptronik aynı şey mi?

Tiptronic Araç Alınır mı?

Bu soruyu soranların bir çoğu zaten tiptronic araçlara bindiği halde (yarı otomatik araçlar) bundan habersiz olarak yarı otomatik araçları eleştirirler. Manuel kullanıma müsade eden araçların tamamı yarı otomatiktir ve tiptronictir. Asıl yeni teknoloji ve az yakıt yakan şanzıman budur. Yarı otomatik araçların bazı farklı isimlendirmeleri mevcuttur. Tercih ederken iyi bir yarı otomatik tercih ederseniz ve bu araçta yokuş kalkış desteği varsa sorunsuz bir kullanım yaşarsınız.

Örneğpin herkesin öve öve bitiremediği DSG EDC Power shift tiptronic şanzımana iyi birer örnektir. DSG EDC CVT ne demek?

Otomobil kullanıcılarını yanıltan durum vites geçişlerinin hissedilme olayı ve hillholder konusudur. Hill holder nedir tıkla öğren.

Örneğin Opel marka araçlarda kullanılan easytronic isimli araç hem manuel hemde otomatik kullanıma olanak sağlar ve vites geçişlerini hissettirir bu yüzden bazı kişiler tarafından sevilmez. Ancak sorunsuz bir vites ve yakıt ekonomisi yönüyle de aranan bir tercih olmaktadır. Vites geçişlerini hissettiren ve hissettirmeyen şanzımanları görmek için tıkla.

Yorumlar

Daha Fazlası