Yarı otomatik İle triptonik aynı şey mi? Tiptronic Ne demek?

Yarı otomatik İle triptonik aynı şey mi? Tiptronic Ne demek?

2.El yarı otomatik veya tiptronik araç alınır mı? Tiptronik aracın artı ve eksileri Nelerdir? ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda.

Nedir Bu Yarı Otomatik Bilmecesi

Araçlarda kullanılan vites sistemleri ve isimlendirme de bazı kargaşalar ve benzerlikler vardır. Temel olan sistem manuel vitestir ve malumunuzdur ki her vites geçişinde siz debriyaja basarsınız ve uygun devire göre vites geçişini sağlarsınız. Triptonik yada triptronik olarak bilinen kelimenin asıl kullanım şekli ve doğrusu tiptronik'tir.

Tiptronik vites ile yarı otomatik vites ise aynı şeydir. En çok karıştırılan şey ise otomatik vites ile tiptronik viteslerdir. Bazı firmalar multidrive-s, multimod tiptronik, easyshift, easytronic gibi isimlendirmeler kullanması bu kargaşada etkili olmaktadır.

En iyi ve en sorunsuz otomatik vites hangisidir?

DSG EDC CVT ne demek ?

Hangi Otomobil Hangi marka Şanzıman Kullanıyor?

Tiptronik ile Otomatik Vitesi Nasıl Ayırt Ederim

Otomatik vites araçların temel özelliği, araçlarda gaz ve fren pedalının olması debriyajın olmamasıdır. Siz gaza bastıkça hızlanır ve vites büyütür devir ve hız düştükçe buna uygun düşük vitesi sizin için seçer. Otomatik vites aracın en önemli özelliği ise manuel kullanıma müsade etmemesidir ve eski bir teknolojidir.

tiptronik araçlar ise daha gelişmiş teknolojili ve manuel kullanıma da olanak sağlayan daha iyi yakıt performansı sunabilen araçlardır.

Yarı Otomatik Vites Yani TiptronicTiptronik araçlarda kolu manuele çekerek istediğiniz gibi vites küçültür yada büyütürsünüz. Ancak güvenlik performans açısından örneğin 20 Km hızla giderken vitesi 4 yada 5'e atmanıza izin vermeyecektir. Yada 100 Km hızla giderken 2. vitese küçültmenize güvenlik açısından izin vermeyecektir.

Otomatik Vites

Otomatik viteste ki harf semboller ne Anlama gelir?

Powershift Şanzıman Nasıldır?

Yorumlar

Daha Fazlası