Elektrikli Araç Teknolojisi ve Çeşitleri

Elektrikli Araç Teknolojisi ve Çeşitleri

Kaç çeşit elektrikli araç vardır, %100 elektrikli araç var mı? plug-in Hybrit ne demek ? Tüm detaylar..

Elektrikli otomobil çeşitleri Nelerdir?

Elektrikli otomobiller 2 ana sınıfta değerlendirilebilirler. %100 elektrikli ve benzin+elektrik yani hybrit tekonolojisi. Burada asıl amaç menzili uzatmaktır. Aracın pil seviyesi düştüğünde hareketi benzinle sağlayarak tekrar akünün şarj olmasını sağlamaktır

Elektrikli otomobilin özellikleri nelerdir? Nasıl Çalışır? (TIKLA ÖĞREN)

Akü teknolojisi gün geçtikçe geliştikçe %100 elektrikli araçlar daha yaygın hale gelecek ve bu alanın tek hakimi olacaktır. Günümüzde elektrikli araçların büyük çoğunluğunun hybrit olmasının sebebi %100 elektrikli araçların maliyetlerinin çok fazla olmasıdır. Şuanda Türkiye de DMA firması %100 elektrikli taksi üretip 160-180 bin Tl arasında satışa sunmaktadır tek şarz ile 350 km yol yapabilen güçlendirilmiş bataryası 50kW/H tir.

Hybrit araçlarda 2 sınıfta incelenir plug-in Hybrit ve normal hybrit. Yani akü şarj istasyonlarından şarj edilebilen ve edilemeyen olarak sınıflandırılır.

%100 elektrikli araçlara ise hareketleri esnasında tekrar kendilerini şarz edilebilen üniteler ilave edilerek menzillerinin arttırılmaları hedeflenmektedir.

Yorumlar

Daha Fazlası