BMW Akıllı Acil Durum Çağrısı (S.O.S)

BMW Akıllı Acil Durum Çağrısı (S.O.S)

BMW Akıllı Acil Durum Çağrısı (S.O.S) kaza anında otomatik olarak devreye giren bir acil durum çağrı sistemidir.

BMW Akıllı Acil Durum Çağrısı (S.O.S)

Otomobil firmaları arasındaki rekabet firmaları her geçen bir adım öne çıkaracak uygulamalar geliştirmeye itmektedir. Bunlardan biri de BMW Akıllı Acil Durum Çağrısıdır.

Herhangi bir kaza anında otomobilde hava yastığının açılması durumunda – Türkiye’deki mevcut mobil hizmetlere bağlı olarak – Akıllı Acil Durum Çağrısı otomobilinizde kalıcı olarak takılı kazalardan etkilenmeyen bir telefon ünitesi aracılığıyla otomatik olarak BMW Çağrı Merkezi ile temas kurar. Sistem, yurtiçinde ve yurtdışında cep telefonunuzdan bağımsız olarak çalışır. Ardından özel olarak eğitilmiş personel sizinle temasa geçerek, acil durum hizmetlerini bilgilendirir ve mümkün olduğunda kendi anadilinizde telefon üzerinden destek sağlar.

Kaza durumunda hava yastıkları ya da kemer gergileri harekete geçerse, mevcut yerel mobil hizmetlere göre Akıllı Acil Durum Çağrısı otomatik olarak etkinleştirilir. Başka kişilere yardım etmeniz gerektiğinde akıllı acil durum çağrısı otomobilde yer alan SOS düğmesi ile de etkinleştirilebilir.

Kurtarma hizmetlerinin kazaya karışan kişilere gerekli tıbbi bakımı hemen hazırlayabilmesine yönelik olarak yaralanma riski, yolcu sayısı, otomobilin modeli ve rengi gibi kurtarma hizmetleri açısından önemli olan verilerle birlikte otomobilin metre bazında kesin konumunu içeren bir veri aktarımı gerçekleştirilir. Akıllı acil durum çağrısı başkaları için destek çağırmak istediğinizde manuel olarak da etkinleştirilir.

Yorumlar

Daha Fazlası