Elektrikli arabalar yaygınlaşırken, Fosil Yakıtlı Sıfır Otomobil Almak Mantıklı mı?

Elektrikli arabalar yaygınlaşırken, Fosil Yakıtlı Sıfır Otomobil Almak Mantıklı mı?

Elektrikli araçlar 2025'te piyasanın yarısına hakim olacak ve şu anki araçların birçoğu üretilmeyecek peki sıfır araç almak mantıklı mı?

Elektrikli Araçlar yayılırken 200 250 Bin TL ye Sıfır Araba Almak Mantıklı mı?

Günümüzde teknolojik yenilikler önceki yıllara göre çok daha hızlı ilerleme kaydediyor. Sürücüsüz araç teknolojileri, Elektrikli araç modelleri derken uçan otomobillerin bile test sürüşleri yapılmaya başlandı ve artık hayal değiller.

Uçan otomobil Aeromobil Test Sürüşüne Başladı Haberi İçin Tıkla.

Elektrikli araçlar 5 yıl içerisinde piyasada çok yaygınlaşacak ve ÖTV oranının %3 olması fossil yakıtlı araçlara göre onu çok daha cazip hale getiriyor.

Elektrikli otomobil Ne kadar Yakar?(Tıkla Öğren)

Peki bu durumda 200 250 Bin TL gibi büyük rakamlara BMW,Mercedes,Audi vb araçları almak mantıklı mı?

Fosil yakıtlı araçlar belkide 10 yıl içinde çöp olacaklar. Ancak ülkemiz gerçeklerini düşündüğümüzde elektrikli otomobiller yaygınlaşıp ucuzladığında muhtemelen ÖTV oranları %3'lerden %30,40 hatta günümüzdeki gibi 50 lere çıkabilir.

Ancak bu durum yinede şu anda dizel otomobillere çok yüksek meblalar vermek mantıklı görünmüyor. Elektrikli otomobiller ve yeni teknolojiler belkide çevreci uygulamaların artmasıyla şuan bazı ülkelerde olduğu gibi dizellerin yasaklanmasını bile gündeme getirebilir.

Dizel Otomobiller yasaklandı Haberi için tıkla.

Yorumlar

Daha Fazlası