Düşük yağ basıncı uyarısı Ne Anlama gelir ve Ne yapmam Gerekir?

Düşük yağ basıncı uyarısı Ne Anlama gelir ve Ne yapmam Gerekir?

Düşük yağ basıncı uyarısı nedir? Düşük yağ basıncı Uyarısı veren araçta hangi yol izlenmelidilir.

Düşük Yağ Basıncı Uyarısı

Genel anlamda bir çok araçta gelişen teknoloji ile birlikte siz unutsanız bile bakım zamanı yıl yada km olarak yaklaştığınızda yada aracın motorunda yolunda gitmeyen birşeyler olduğunda aracınız sizi uyarmaktadır.Her markanın farklı şekillerde uyarı ikaz lambaları vardır.

  • Aldığınız uyarı eğer yağ basıncının düşüklüğü ise bu durum çok tehlikelidir. Hemen aracınızı güvenli bir yere alarak stop etmeniz ve motorun 10 dakika kadar soğumasını beklemeniz gerekmektedir.
  • Motor soğuyup yağ süzüldükten sonra aracınızın motor yağı seviyesini aracınızın altında yağ kaçağı var mı kontrol ediniz.
  • Eğer yağ seviyesi normal ve kaçak yoksa aracınızın filtre vb ekipmanlarının parçaları orjinal olmadığından yada herhangi bir anlık hatadan bu uyarıyı vermiş olabilir.
  • Kontrollü bir şekilde aracınızı ustaya göstermeniz faydanıza olacaktır.
  • Eğer araç yağ seviyesi düşükse çekici yardımıyla aracınızı götürmeniz gereklidir. Aksi durumda aracınızın motoruna zarar verebilirsiniz.
  • Çekici, yardım vb ulaşılması zor bir durumdaysanız aracınıza yağ eklemeli ve yağ seviyesi kontrollü bir şekilde mümkün olan en kısa mesafede aracınızın bir usta tarafından kontrolünü sağlamalısınız.

Önemli Not: Bazı araç modellerinde yağ lambası yanması arabada herhangi bir sorun olduğu anlamına gelmemektedir. Bu lamba ile birlikte ekranda çıkan örneğin "Aracınızın yağını değiştirtiniz" vb uyarı metni çıkmışsa aracınızın servis bakım zamanı ve yağ değişim kilometresi gelmiş demektir.

Yorumlar

Daha Fazlası