Direksiyon doğru tutuş şekli nasıl olmalıdır?

Direksiyon doğru tutuş şekli nasıl olmalıdır?

Aracın manevra kabiliyetinde aracın özelliği kadar sürücünün kabiliyeti de önemlidir. Doğru direksiyon tutuşu hakkında detaylar bu yazımızda..

Araçta Doğru Pozisyon Almak

Ülkemizde ve dünyada binlerce kaza meydana geliyor ve bunların birçoğu basit kullancı hatalarından kaynaklı araca tam hakimiyet kuramamaktan kaynaklanmakta. Doğru oturuş pozisyonu direksiyonu doğru tutma ayna ve kemer ayarları araç konfor ve güvenliğinin olmazsa olmazlarından..

Yanlış tutuş poziyonları kazalara sebep oluyor

Kavşak ve virajlarda yaşanan kazalar trafik kazalarının önemli bir bölümünü oluşturur. Bunun sebebi doğru tutuş ve araca manevra verememek kaynaklıdır. Doğru direksiyon tutuşu maksimum manevra kabiliyeti anlamına gelmektedir. Tek elle direksiyonu tutmak yada elleri birbirine birleşik ve direksiyonun alt yada üst kısmında tutmak başlıca yapılan tutuş hatalarından.

En doğru direksiyon tutuşu Doğru Oturuşla birlikte olandır

9'u çeyrek geçe tutuş poziyonu ada 10'u çeyrek geçe tutuş pozisyonu en ideal ve en maksimum manevrayı sağlayan pozisyondur. Çünkü sol elle manevra kabiliyeti ve reflex daha kısıtlıdır. Doğru poziyonda tutulan direksiyonda ani durumlarda yapılan kaçış hareketleri daha verimli güvenli olacaktır. Direksiyonu çok sıkmadan ve gereğinden fazla ve sert manevra yapmadan kullanmak daha güvenli ve konforlu olacaktır.

Doğru Oturuş Pozisyonu Nasıl olmalı.

Yorumlar

Daha Fazlası