Aracımın camı kırıldı ne yapabilirim? Ön cam çatlak tamiri mümkün mü? Çatlak cam Muayeneden geçer mi?

Aracımın camı kırıldı ne yapabilirim? Ön cam çatlak tamiri mümkün mü? Çatlak cam Muayeneden geçer mi?

Aracınızın camı çatladı, çatlak ilerlemeden yeni bir cama ihtiyaç durmadan tamiri mümkün mü? Detaylar bu yazımızda..

Cam Çatlakları

Günümüzde araç camları güçlendirilmiş ve kırılmayan cinste üretildiğinden (Lamine cam Nedir?) çoğu zaman ufak çatlaklar aylarca hatta yıllarca kullanılır. sürücünün görüşünü engellemeyen durumlarda bu süre dahada uzar gider. Çoğu araç kaskosu yılda 1 kez ve daha fazla araç camını kaskoyu delmeden değiştirse de tasarruf, cam yenileme süresinin uzunluğu, orijinal cam ve cam yuvası lastiğini değiştirmemek adına çoğu kişi değişimden kaçınmaktadır.Aracın camına bakarak model yılını nasıl anlarım?

Tamir Mümkün mü?

Çatlak camların tamiri %100 olmasa da kötü görüntüyü giderecek derecede mümkün ve bu sayede camınızın çatlaklığı daha ileri seviyelere ulaşmaz.

Çatlayan kısma sürülen kimyasal bir madde ile işlemek suretiyle çizik ve kırıklar büyük oranda giderilir. Bu sayede aracınızın orijinalliği korunur. cam değişimi için çok fazla süre gereklidir ancak cam tamiratı 20 25 dk gibi bir sürede gerçekleştirilebilmektedir. Orijinal camların değişiminde yapılan en küçük hatalar bile aracınızın zamanla su almasına sebep olabilmektedir.

Tamirat ücreti

Cam tamiri çatlak oluştuktan hemen sonra yapılırsa daha etkili olur ancak zaman geçtikçe çatlak ilerlerse ve kir toz çatlağa dolarsa tamir oranı düşecektir. Tamir genelde camı çok pahalı araçlarda tercih edilmektedir. Bazı camlar 200 TL iken bazı camlar 4000Tl ye kadar değişim ücreti talep edilebilmektedir. bu tarz camların değişimi yerine çok uygun fiyatlara tamiri yapılmaktadır. 50 TL ile 500 Tl arasında cam tamiratları yapılmaktadır.

Cam tavan Kaza Esnasında güvenli mi?

Camlarda Bulunan semboller ne ifade ediyor?

Otomobil camı nasıl temizlenir?

Ön cam Buz Çözücü Nedir?

OTOMOBİL CAMLARI İLE İLGİLİ DİĞER HABERLER

Yorumlar

Daha Fazlası