Araç Muayenesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Araç Muayenesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Araçlarımıza belirli periyotlarla muayene yaptırmamız gerekli. Bu işlem TÜV-TÜRK istasyonlarında yapılıyor. Peki hangi evraklar yanınızda olmalı? Yanıtı yazımızda.

1. RUHSAT (Trafik Tescil Belgesi)

Muayene esnasında aracınızın ruhsatı mutlaka yanınızda olmalıdır. Eğer yakın zamanda satış veya devir yaptı iseniz noter tarafından verilen geçerlilik tarihi dolmamış 'EK-44 Araç Tesciline İlişkin Geçici Belge' ile işlemlerinizi yapabilirsiniz.

2. TRAFİK SİGORTASI

Sadece trafik tescil belgesinde motorlu bisiklet yazan ya da insan taşınmayan römorklar hariç bütün araçlar için sigorta yaptırmak zorunludur. Muayene tarihini de kapsayacak şekilde sigortanız olduğundan emin olarak istasyona gitmelisiniz.

3. Vekalet Durumu

Aynı ay içerisinde ilk getireceğiniz araç (başkasına ait olan) için herhangi bir başka belgeye gerek olmadan muayene yaptırabilirsiniz. Yanınızda kimlik belgesi, pasaport ya da ehliyetiniz olmak zorundadır.

4. LPG/CNG

Eğer aracınıza LPG/CNG tankı varsa tank üzerindeki bilgilerin okunur şekilde olması gereklidir. Eğer yeni tadilat yapılmış ise 'Yakıt Sistemi Montaj Belgesi'nin de yanınızda olması gerekir.

Yorumlar

Daha Fazlası