Arabamın anahtarı İçinde kilitli kaldı.

Arabamın anahtarı İçinde kilitli kaldı.

Arabanın anahtarı içerisinde kilitli kalırsa ne yapmalı?

Araç Anahtarının Arabada kalması

Araç kullanıcılarının başına gelen en sıkıcı durumlardan biriside aracın anahtarının araç içinde unutulması ve kapıların kilitlenmesidir. Bundan daha kötüsü ise aracın çalışıyor olmasıdır. Bu durum bazı araç modellerinde vardır. Bazı araç modelleri kendilerini çalınma vb karşı koruma altına aldığından yarım örtülen kapılarda bu durum aktif olmaktadır. Bazı araçlarda ne yaparsanız yapın içeride anahtar varsa ikinci bir anahtar ile bile kilitlenememektedir.

Çoğu kişi kendi arabasının huyunu bildiğinden bu duruma karşı önlemini alır. Camı açık bırakmak vb. Ancak bazen araçlarınızı emanet ettiğiniz vale vb görevliler yada sanayideki ustalar aracınızın anahtarının içeride kilitli kalmasına sebep olabilir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Vale Nedir? vale Ne iş yapar merak ettiysen tıkla.

Ne yapabilirim?

  • Aracınızın camlarında açıklık varsa buradan tel yada benzeri birşey ile araç kilitlerini açabilirsiniz.
  • Aracınızın yedek anahtarı varsa yedek anhatarın aracın yanına gelmesini sağlayabilirsiniz.
  • Aracınızın kapısını levye yada tornavida ile kanırtarak kapı kilidine yada anahtara ulaşabilirsiniz.(araya bez koyarsanız aracınız çizilmez boyasına zarar gelmez)
  • Oto kilitçilerde çoğu araç modelleri için profesyonel maymuncuklar vardır. Aracınıza zarar vermeden açabilirler.
  • Aracınızın servisini arayarak kapı açımı için (200 250 TL) ücret ile yol yardımı alabilirsiniz.
  • Oto kilitçiler kapınızı hidrolik yardımıyla esneterek 5 10 dk da açabilir. Bu yöntem en basit ve araca genelde en az zarar veren yöntemdir.
  • Yukarıdakileri yapma durumunuz yoksa yada aracınızın içinde acil almanız gereken çocuk vb varsa kelebek camı kırılarak aracın içine girilebilir. çünkü aracın küçük ve ucuz camı kelebek camıdır.(Kapalı araçlarda sıcak çarpmasına dikkat için tıkla)

Günümüzde üretilen otomobillerin büyük çoğunluğu çok güvenlidir. Aracınızı rastgele kişilere açtırtmamaya çalışmamanızı öneririz.

Yorumlar

Daha Fazlası