Arabadan Zift ve Bant Lekesi Nasıl Çıkarılır

Arabadan Zift ve Bant Lekesi Nasıl Çıkarılır

Yaz aylarında havaların ısınması ile yollarda araçların tampon jant ve kaportasına bulaşan zift lekeleri için öneriler.

Otomobil kullanıcılarının yaz aylarında başına gelen en istenmedik durumlardan bir tanesi de zift lekesidir. Uzun süre araç üzerinde kalan bu ziftler kurudukça çıkarılması zor hale gelir.

Zift Lekeleri Nasıl Çıkar.

Aşağıda belirtilen uygulamalardan herhangi birini yapmanız halinde aracınızdaki zift lekelerinden kurtulacaksınız. Ancak her ne yaparsanız yapın uygulama sonrası arabanızı güzelce yıkamayı unutmayın.

1. Margarin ile temizleme

Aracınızı gün ışığında en az 1 saat bekletin ve kaporta sıcakken aracınıza bolca ziftli bölgelerine margarin sürün. margarin sürme işlemi bitince en az 1-2 saat aracı direk gün ışığı gelecek şekilde bırakın araç üzerindeki margarin eridikçe asfalt lekelerinin de yağla birlikte süzüldüğünü göreceksiniz.Yumuşak bir bezle silip aracınızı köpüklü yıkama yapınız.

2. Sinek İlacı Sıkmak

Ziftli bölgeye bol miktarda sinek ilacı sıkın. Daha sonra bir miktar bekleyin ve zift lekelerinin akmaya başladığını göreceksiniz. daha sonra yumuşak bir bezle silin ve bol su ile aracınızı yıkayın.

3.Gaz yağı veya mazot Kullanmak

Aracınızın asfalt yapışmış olan bölgelerini bol miktarda gaz yağı veya mazot püskürtün (sprey). 5 dakika kadar bekleyip aracınızı yumuşak bir bezle temizleyin ve daha sonra köpüklü yıkama yapın. Aracınızın jantlarında bulunan yağ lekeleri içinde birebir çözüm bu şekildedir.Bu uygulamada en önemli konu çok bastırmadan ve sert yüzey kullanmadan silmektir yoksa aracınızın kaportasına ve boyasına zarar verebilirsiniz.

4.Özel Spreyler

Bazı firmaların üretmiş olduğu leke çıkarıcı doğal içerikli spreyler vardır. bunlarda kesin çözüm sunmaktadır.

Bant Lekesi ve Reklam Giydirmesi Lekeleri Nasıl Çıkar?

Bant Lekesi için yukarıdaki herhangi biri muhtemelen fayda vermeyecektir. Bant ve reklam giydirmeleri için kullanabileceğiniz en iyi yol tinerdir. ancak tiner 2 çeşittir ve kullanırken dikkatli olunmalıdır. Selülozik tiner ile küçük denemeler yapılarak sonuç alabilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazlası