Arabadan yanık kokusu gelmesi

Arabadan yanık kokusu gelmesi

Dik bir yokuş yada iniş sonrası aracınızdan ağır bir yanık kokusu mu geldi ? İşte sebebi ve çok daha fazlası bu yazımızda..

Yanık Kokusu ve Muhtemel Sebepler

Aracınızla dik bir yokuşu çok düşük hızlarda ve dur kalk ile çıkmaya çalıştıysanız

Ağır bir yanık kokusu geldiyse bu durumun sebebi genelde baskı balatanın ömründen biraz yemiş olmanızdır.

Genelde hill holder olmayan araç kullanıcılarının başına gelen bir durumdur. (Hill holder nedir?)Çünkü araç yokuş yukarı tüm ağırlık merkezi arkaya doğru kayacak ve zorlanacak balatalarda aşırı bir sürtünme ve haliyle ısınma meydana gelecektir. Bunun olması normaldir korkulacak bir şey yoktur ancak bu durumda fazla aracı kullanmamak bunun yerine el freni desteği sağlamak daha iyi olacaktır.

Araçtan süt kokusu Nasıl çıkarılır?

Dik yokuşlardan uzun süreli İndiyseniz

Dağlık bir bölgeden aşağı indiyseniz ve motor freni kullanmak yerine sürekli frene basarak indiyseniz fren balatalarındaki aşırı sürtünme sebebiyle ısı açığa çıkar ve balatalarınız aşınır. Duyduğunuz ağır kokunun sebei balata aşınmasıdır ve korkulacak bir durum yoktur. Ancak yokuş aşağı inerken düşük viteslerde ve motor freni kullanarak inmek gereklidir.

Yokuş aşağı kaçıncı viteste inilir

Yokuş Aşağı vitesi boşa almak doğru mu?

Fren Balatalarını Yeni Değiştirdiyseniz

Fren balatalarını yeni değiştirdiyseniz ve aracınızda balata kokusu varsa bu durum normaldir. Balatalarınız muhtemelen orjinal olmadığından ve yeni olduğundan uyum sağlayana kadar birkaç gün koku verebilir. Ancak daha uzun süreli kokularda muhtemelen bir sorun olduğu anlaşılmalı ve ustaya götürülmelidir.

Yorumlar

Daha Fazlası