25 ila 35 bin TL Arası Alınabilecek Arabalar

25 ila 35 bin TL Arası Alınabilecek Arabalar

25-35 bin TL ARASINA HANGİ ARABALAR ALINABİLİR BÖYLE BİR AÇA ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ.

Öncelikle araç kararı vermeden önce paramızın miktarından daha önemli olan bir araç analizi yapmak ve alacağım araba marka modelini yaparken bir filtre uygulamak daha mantıklı olacaktır.Daha sonra güvenlik donanımları ve aracın ek özellikleri daha ön plana alınabilir.

1-Aradığım araç;

Hachbak ,sedan ,station wagon yada SUV mu olmalı?

2-Aradığım araç;

Manuel mi yoksa otomatik veya triptonik mi olmalı?

3-Aradığım araç;

BENZİNLİ-DİZEL-LPG li mi olmalı.. ?

Tüm bunlar 25 -35bin TL bandında alabileceğimiz araçları belirleme de etkili olacaktır.

Yazımıza örneklerle devam edelim ve her araç tipine göre fiyat performans dengesini kurarak araçlar belirleyelim.

ÖRNEK Şehir içinde de kullanabileceğiniz size sorun çıkarmayacak hachback otomatik benzinli yada benzin+LPG bir araç bakıyorsunuz.

Öncelikle her aracı alırken satacağımızı da düşünerek piyasada sevilen tutulan servisi yedek parçası olan sorun çıkarma eğilimi az olan araçlar tercih etmekte fayda vardır.

Alacağımız araç mümkünse otomatik araçlarda şanzıman bakımı yapılmış ve 10 yaşın üzerinde olmayan yokuş kalkış desteği olması tercih sebebi olan bir araç olmalıdır.

İŞTE SİZE ARTI VE KESİLERİYLE SIRALAMAMIZ.

Skoda Fabia 1.6 ELEGANCE yada AMBİANTE otomatik( 1.6 hem güçlü motor hem de şanzımanı ile diğerleri arasında kendini fiyat performans durumuna göre öne çıkarmakta)donanım olarak elegance paketlerde hız sabitleyiciye varana kadar doluluk mümkün.

WOLKSWAGENPolo 1.4 Trendline-Comfortline otomatik (şanzıman bakımları yapıldığı sürece sorunsuz)(Donanım olarak fakir )

HYUNDAİ getz 1.3 ve 1.4 modelleri otomatik sorunsuz kullanım açısından ideal araçlardır ancak güvenlik ve konfor açısından diğer rakiplerinden geride kalır. Abs 4 cam otomatik ve çift hava yastıklı modeli tercih edilebilir.

Mazda 2 piyasada çok bilinmese de klasik Japon grubu sorunsuz 1.5 motoru ve otomatik şanzımanı ile farklı olmak isteyenler için tercih edilebilir bir araç.

Toyota YARİS Bu fiyat aralığında yarisin 1.3 motor benzinli ve ve d4d dizel motora sahip ancak yarı otomatik şanzımanlı araçları vardır. Vites geçişleri kötü ancak şanzıman sorunsuzdur.

Seat İBİZA 1.4 Elegance Otomatik (wolkswagen polo ile aynı şanzımana ve motora sahip olduğu için (Polo ile yaklaşık aynı donanımlara sahip)

Nissan Mikra 1.2 ve 1.4 tam Otomatik olmasına rağmen şanzımanlarının kronik problemleri mevcut. Ancak donanım olarak c sınıfı araçlarda bile az bulunan donanımlar mevcut .

Ford Fiesta 1.6 piyasa sevilen tam otomatik 4 ileri şanzımana sahip vites geçiş problemi yok ancak şanzıman bakımı aksatılmışsa vuruntu yapma vb problemleri olabiliyor

Opel Corsa 1.4 otomatik (Dik yokuşlarda sürekli vites küçltüp şanzıman ısınmasına sebep olma ve şanzımanı yöneten beyinde karışıklık sorunu var)(arka camlar tüm modellerde manuel)

Peugeot nun bazı tam otomatik modelleri mevcut olsada piyasa şartlarında diğer rakipleri ile mücadelesi zor görünüyor.

Fiat grubunda 1.2 speedgear otomatik vitesler sorunsuz ancak yine piyasa rakiplerine göre güçsüz

Opel Corsa 1.2 (yarı otomatik) Vites geçişleri aşırı sarsıntılı ve yokuş kalkış desteği yok.(arka camlar hepsinde manuel) (Şanzıman sorunu bulunmuyor)

Ford Fiesta 1.4 yarı otomatik vites geçişleri kötü piyasada sevilmiyor.

Citroen Peugeot ve renaultun clio 1.2 modeli de yine yarı otomatik şanzıman gurubunda olduğundan piyasa tutulmazlar yokuş kalkış yada sürekli itiş de olmayan bu araçlar

Fiat grubun yarı otomatik şanzımanı tercih edilmeyen otomatik viteslerden.

SEDAN MANUEL BİR ARAÇ ARIYORSANIZ VE AİLENİZ BİRAZ DA BÜYÜKSE

Ford Focus 2006 2009 grubu trend trendx comfort collection ghia titanium modeller düşünebilirsiniz.

Toyota corolla ise 2003 2006 grubu araçlar piyasada ederinden çok fahiş fiyatlar istendiğinden cazibesini yitirmeye yüz tuttu.

Honda yine Toyota ile aynı kaderi paylaşsa da Honda ve Ford bazı otomobil kullancıları için takıntı durumunda. 2007 2008 model FORD yerine beklide daha pahalıya 2002 honda yada Toyota tercih edilmekte.

Wolkswagen Bora bu grupta diğer araçlardan en zayıf kalanlardan birisi ve kmsi düşük bu fiyat aralığında temiz bulması zor araçlardan.

Yorumlar

Daha Fazlası