Zabıta Trafik Park Cezası Yazabilir mi? Zabıta ceza yazarsa İptal-İtiraz edebilir miyim?

Zabıta Trafik Park Cezası Yazabilir mi? Zabıta ceza yazarsa İptal-İtiraz edebilir miyim?

Zabıta ceza yazabilir mi?, Trafik zabıtası hangi cezaları yazabilir, Zabıtanın yazdığı ceza iptal ettirilebilir mi?

Zabıta Ekipleri Ceza Kesebilir mi?

Zabıta ekipleri kabahatler kanununa (madde 38) göre kaldırım vb işgali durumunda park(işgal-ihlal) cezası kesebilmektedir. Zabıta ceza kestiği zaman genelde fotoğraflarla bunu belgelendirmektedir. Bu cezalar genelde elinize çok sonraları ulaşır. Bu yüzden itiraz etmeniz için elinizde geçerli bir döküman yoksa size faydası olmayacaktır.

Cezayı ödedikten sonra cezaya bulunduğunuz il ilçedeki sulh ceza mahkemesine itirazda bulunma hakkınız saklıdır. Ancak başta belirttiğimiz gibi zabıta ceza yazarken mutlaka bunu resimlerle belgelendirmektedir.Ceza size iletildiği tarihten itibaren belediyenin ilgili bölümüne 15 gün içerisinde itiraz dilekçesi verip konunun araştırılmasını isteyebilirsiniz. Cezayı 15 gün içinde öderseniz %25 indirimli olarak ödeyebilirsiniz.

Cezayı ödememeniz durumunda eninde sonunda bir yerde mutlaka karşınıza çıkacak ve yasal faiziyle birlikte ödememeniz halinde belediye vb ile olan bir işiniz yapılamayacaktır. Belli yılı aşan cezalarda ise haciz (satılamaz şerhi) vb yoluyla tahsil de söz konusu olabilmektedir.

Belediye zabıtalarının araç çekme ve trafik cezası yazma hakkı yoktur ancak polis çağıra zorunluluğu da yoktur.Sokakları işgal eden ve kullanılmayan hurda araçları emanete çektirebilirler.

Yorumlar

Cesur
Cumhurbaşkanım Sen Emir Veriyonda Belediyelerin Zabıtalarına iletin diye Belediye Başkanları Ceza yazdimi Zabıta Arıyorlar oraya Ceza Yazmayın burası Meclis üyesi yeri Ceza Yazmayın diyorlar Zabıtanın Kanunlarını Yükseltin Belediyelerden Valilere Bağlayın yada Zabıta Genel Müdürlüğü Kurun oraya Bağlayın Zabıta Kanuni görevini Rahat Yapsın
Zakire gök
Engelli rampasına park eden 35ER5951 https://t.co/okkJhcXEu3?amp=1 Videoya aldım ceza kesilmesini istiyorum

Daha Fazlası