Trafik İşaretleri neye Göre Belirlenir?

Trafik İşaretleri neye Göre Belirlenir?

Trafik işaretleri Neye göre belirlenir ? Neden Her yerde Aynıdır. Trafik işaretlerini daha iyi anlamak için.

Trafik İşaretleri Neden Var ?

Trafik akışının düzeninin korunması adına araç ve yayaların belli düzen içinde hareket edebilmesi ve sorunların çözülmesi adına kendiliğinden ihtiyaç olarak çıkan kurallar trafik kurallarını oluşturmaktadır.

Yanıp Sönen Trafik ışıklarının anlamı nedir? Öğrenmek için..

Trafik bilgi İşaretleri ve anlamlarını öğrenmek için..

Trafik tanzim işaretlerini görmek için..

Trafik tehlike ve uyarı işaretlerini görmek için.

Trafik işaretlerinin Belirlenirken Temel Unsurlar

  • Standart olmayan işaret ve tesisler kullanılmamalıdır.
  • Trafik işaret levhalarının uygun bir kararla kullanılması ve bunların sayısının sınırlandırılması gerekir. Trafik işaret levhalarının gereksiz olarak fazla sayıda kullanılmaları, inandırıcılıklarını ve etkinliklerini yitirmelerine neden olur. Bu bakımdan, trafik kontrol elemanları mümkün olduğu kadar az fakat gerektiği kadar çok olmalıdır.
  • Trafik işaretleri ve tesisleri, trafik güvenliği için büyük anlam ifade ederler. Öyle tesis edilmelidirler ve bakımları öyle yapılmalıdır ki gece-gündüz hareket halindeki bir araçtan rahatça tanınıp anlaşılabilmelidir.
  • Trafik işaretleri ve tesislerinin amaca uygunluğu, yörenin yabancıları tarafından test edilmelidirler. Yani, işaretleme yöreyi bilenlere göre değil, yörenin yabancılarına zorluk çıkartmayacak şekilde yapılmalıdır.
  • İşaretlemeyi yapan kuruluşların, trafik işaretlerini bu burada belirlenen esaslar dahilinde ve sadece konulması gerektiği belirtilen durumlarda kullanması gerekmektedir. Trafik işaretleri ile ilgili basılan el kitabı mevcuttur. El kitabında işaret levhalarının konulmasının gerekli olduğu durumlar belirtilmiştir. El kitabındaki şekillerde genel olarak anlatılan konu ile ilgili işaretlere yer verilmiş olup, şekillerde gerekli olabilecek diğer işaretlerin kullanılmamasını gerektirmez.

Trafik İşaretleri El kitabına Ulaşmak İçin tıkla.

Yorumlar

Daha Fazlası