Yeni Araç Aldığımda Eski Trafik Sigortası Kaç Gün Geçerlidir?

Yeni Araç Aldığımda Eski Trafik Sigortası Kaç Gün Geçerlidir?

İkinci el araç aldığınızda kaç gün içinde sigorta yaptırmalısınız? Aldığınız aracın sigortası kaza anında size fayda sağlar mı?

İkinci El Araç Aldığım Kişinin Sigortasını Kullanabilir miyim?

Yeni araç alan kişi , yeni araca ilişkin bilgileri sigortacıya bildirmekle yükümlüdür.(Araca eklenen LPG vb) Araç tipinde bir değişiklik varsa, sigorta ettirenin Zorunlu Mali Trafik Sigorta poliçe süresi içerisinde ihbar yükümlülüğü oldukça önemli bir husustur.Aksi durumlarda bazı teminatlar devre dışı kalacaktır. Yeni duruma ait zeyilname oluşturularak poliçeye eklenir. Zeyil nedir? Zeyil işlemi Nasıl yapılır?

İkinci El Satışında Sigorta Geçerliliğini Kaç Gün Korur

Karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası genel şartlarında, işletenin değişmesi başlıklı madde, konuyu sigorta sistemi açısından düzenlemektedir. Buna göre zorunlu trafik sigortası, araç sahibini takip etmektedir. Ancak ikinci el satışın yapıldığı tarihten itibaren de on gün (10) süre ile geçerliliğini korur. Herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadan ve ilave bir prim ödenmeden sigorta poliçesi on gün boyunca aracın yeni sahibi için de hüküm ifade eder. Aracın yeni sahibi de bu süre içinde kendi adında yeni bir zorunlu trafik sigortası yaptırmak zorundadır.

Sigorta yaptırmazsam Ne Olur?

15 gün içerisinde yeni düzenlenen sigorta poliçesi ile trafik Şubesine giderek yeni ruhsatını alabilir. Aksi takdirde karşı ödemeli olarak adresine PTT kargo ile gönderilir.

Aracınızın ruhsatı gelmediyse nerede olduğunu nasıl öğrenebilirsiniz?

Aracın Önceki Sahibi Ödediği sigortayı Geri alabilir mi?

Sigorta İle ilgili tüm merak ettikleriniz için tıklayın.

Yorumlar

Daha Fazlası