Hangi durumlar Trafikte taciz olarak değerlendirilir.
Sizin yada bir yakınınızın trafikte en az bir kere başına gelmiştir.Ya arkadan sürekli sellektör yapılması yada aracınıza hızla arkadan yaklaşılması veya şerit dışına itilmeye çalışılması gibi trafik güvenliğini tehlikeye düşüren hareketler trafikte taciz olarak kabul edilir ve tespit edilmesi durumunda hukuki olarak cezaya sebep olmaktadır.
Başınıza böyle bir şey gelirse Ne yapabilirsiniz?
Öncelikle başınıza böyle bir şey gelmemesi adına bir dizi tedbir alabilirsiniz.
- Bayanlar için özellikle araçların yandan ve arkadan net görünmeyecek şekilde koyu cam filmi yaptırılması.
- Hukuki delil olması açısından araç kamerası bulundurulması
- Başınıza bu tarz durumlar gelmesi halinde ise aracınızı Mobese kameralarının olduğu merkezi bölgelere, karakollara, veya taksi duraklarına doğru sürebilirsiniz.
- Yanınızda başkası bulunması halinde ise aracın marka model renk ve plakasının yanı sıra şahsın eşgalini belirlemesini isteyin. (fotoğraf yada video ile kayıt alınabilir)
- Bu durumu yaşadığınızda mutlaka hemen emniyet ve jandarma kolluk kuvvetlerine şikayette bulunup kameraların incelenmesini talep edin.
Yargıtaydan Önemli Karar
Yargıtay ceza dairesi trafikte seyir halinde iken başka bir aracı yakında takip ederek sıkıştıran sellektör yapan kişiye KİŞİLERİN HUZUR VE SÜKUNUNU BOZMA suçundan 1 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi.
Yerel Mahkeme Kararı
Yine Samsun bürosu avukatlarından bir kişiyi pikabıyla trafikte sıkıştıran şahıs, ilgilinin şikayeti üzerine kameralardan tespit edilip gözaltına alınarak ifadesi alındı. Ardından takipsizlik kararı verildi. Ancak avukat işin peşini bırakmadı ve itirazda bulunarak dava açtı. Dava sonucunda kameralar detaylı incelendi ve şahsın suçu işlediğine kanaat eden hakim şahsa 25 gün hapis cezası verdi cezayı 5 yıl süre ile erteledi. Şahıs 5 yıl içinde aynı suçu işlemesi halinde daha ağır bir ceza ile karşılaşacak.