Trafik Kazası Geçirdim Tazminat Alabilir miyim?

Trafik Kazası Geçirdim Tazminat Alabilir miyim?

Trafik kazasında hangi durumlarda tazminat alabilirim? Trafik kazasında yaralanma ve vefat durumunda neler yapılması gerekir ve çok daha fazla bilgi bu yazımızda.

Trafik Kazası Tazminatı

Ülkemizde her gün onlarca yaralanmalı ve ölümlü trafik kazası gerçekleşmektedir. Bu kazalardan birine karışmanız durumunda sorumluluklarınız ve sigorta kasko vb marifetle yararlanabileceğiniz durumları biliyor musunuz? Türkiye'de 1 Yılda kaç kaza oluyor? Detaylı Bilgileri görmek için.

Bazı koşullar yerine geldiği durumlarda yaralanmalı trafik kazalarında tazminat talebinde bulunabilirsiniz.

Ülkemizde trafiğe çıkan tüm araçların Trafik sigortası yaptırması zorunludur. Bu sigorta için ödenen paralar herhangi bir kaza durumunda karşıya verdiğiniz zararın tazmini konusunda kullanılmaktadır. Sürücü ve yolcuların ise kaza durumunda 360 Bin TL üst sınır olmak üzere tazminat alma hakkı bulunmaktadır.Trafik Sigortası yaptırmazsanız Ne olur merak ediyorsanız tıklayın.

Trafik kazası sonrasında Tazminat Hangi Durumlarda Alınır?

Trafik kazası sonrasında tazminat hakkınız vardır. Kaza sonrası Geçici İŞ Göremezlik verilmesi durumunda tedavi ve iyileşme süreci boyunca aldıkları maaşa karşılık belli oranlarda ücret alırlar. Sürekli İş göremezlik Raporualınması durumunda ise kişide oluşan organ uzuv kaybı yada işini yapmasına ömür boyu engel teşkil edecek bir durum oluşmuşsa normalde maaşına oranlı bir maaş verilir.

Ölümlü Kazalarda Tazminat

Ölümlü bir trafik kazası durumunda ise vefat eden kişinin yakınlarına tazminat ödenir. Bu miktar yine üst sınırı 360 Bin TL'dir. Ölen kişinin bakmakla yükümlü olduğu kişilerin sayısı vb gibi kriterlere göre verilen bu tazminat kişilere belli oranda paylaştrılır.

Eğer çok fazla kişinin öldüğü bir kaza oluşmuşsa bir araç için tazminat miktarı 1.8 Milyon TL üst limite kadar ulaşabilir.

Ölümlü kazaya karışmanın cezası nedir?

Yorumlar

Daha Fazlası