Tedes sistemleri Çalışıyor mu, EDS devrede mi?

Tedes sistemleri Çalışıyor mu, EDS devrede mi?

Tedes , EDS nedir? yoğun şikayetlere Sebep olan sistemler yeniden devreye alınıyor. Tüm detaylarıyla bu yazımızda.

Trafik Kazaları ve Elektronik Denetleme

Tedes sisteminin asıl amacı aşırı hızı ve kural ihlallerini engellemek iken belediyelerini bunu gelir kapısı yapmak için her yeri kamera ile donatması vatandaşları canından bezdirdi. Bu yıl kazalarda 7 bin civarı insanımız hayatını kaybetti. Toplam 180 bin civarı kaza gerçekleşti.307 bin insanımız ise yaralandı. toplam maddi kaza miktarı ise 30 milyar TL.

TEDES EDS Nedir (TIKLA ÖĞREN)?

Hız kameraları ve ihlalleri tespit eden EDS sistemi yoğun şikayetler sonrası birçok il ve ilçede yapımları ve çalışmaları durdurulmuştu. Yapılan yeni düzenleme ile istenen şartları sağlayan belediyeler tekrardan sistemlerini devreye alabilecekler. Vatandaşa adeta tuzak kuran Ordu Belediyesi hız kameralı ve Osmancık Belediyesi Hız kameraları (1 er dk ara ile 70 Km hız ile 5 adet kamera var) çalışmaları durdurulmuştu. 1 Temmuz 2017 itibari ile de otoyollarda hız tespitine başlayacak.

İlk olarak İstanbul ve Konya yeni şartlara uyum sağlayan ihlal tespit kameralarını devreye alacak. gelirin %70 hazineye %30u belediyeye aktarıldığı için belediyelerin gelir kapısına dönüşen TEDES sistemi geri dönmüş olacak.

Radar Ceza Miktarlarını görmek için Tıklayınız.

Otoyollardaki Hız denetimi 1 Temmuzdan İtibaren değişiyor. (Öğrenmek için Tıkla)

sistemi önceden kullanan belediye sayısı 19 iken 100ün üzerinde belediye de başvurusunu yapmış durumda. gerekli şartları sağlayan belediyeler tekrardan sisteme katılacak.

Yorumlar

Daha Fazlası