Stepnesiz, Reflektörsüz Araç Muayeneden Geçer mi?

Stepnesiz, Reflektörsüz Araç Muayeneden Geçer mi?

Stepne, reflektör, ilkyardım çantası ve yangın söndürme cihazı hafif kusur olarak geçmektedir.

REFLEKTÖR VE STEPNE OLMADAN MUAYENEDEN GEÇEBİLİR MİYİM?

Araç Muayene Kusurları Tablosunu belli zaman aralıklarıyla güncellenmektedir. Daha önceden ağır kusur sayılan bazı durumlar değişen teknoloji ve araç ekipmanlarına uygun olarak daha sonraki tarihlerde hafif kusur tablosuna kaydırılmaktadır.

TUVTURK MUAYENESİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER(TIKLA)

Önceki yıllarda üçgen reflektör, STEPNE olmadan muayeneden geçmek mümkün değildi. Bunlar ağır kusur olarak kabul edildiğinden bu eksikler giderilmeden muayeneniz onay alamıyordu. Ancak bazı araçların stepnesiz üretilmesi, bazı araçların lastik tamir kiti bulundurması, bazı firmaların patlamayan lastikli araç üretmesi bu konuda değişikliğe gidilmesine sebep oluştur.

Yine ilk yardım çantası, yangın söndürme cihazı olmadan da muayeneden geçebilirsiniz. İlk yardım çantası, üçgen reflektör, stepne ve yangın söndürme cihazı bulundurmamak hafif kusur olarak geçmektedir.

Ama yine de bunların aracınızda bulundurmanız sizin ve aracınızın güvenliği açısından önem arz etmektedir. Çoğu sürücü muayeneden geçtikten sonra muayene raporunda belirtilen hafif kusurları önemsememektedir. Güvenliğiniz için muayene de hafif kusur sayılan eksikliklerinde giderilmesi ve ihmal edilmemesi gerekir.

Konu ile ilgili TUVTURK muayene istasyonlarının herhangi bir tasarruf hakkı yoktur. Ulaştırma bakanlığı hafif ve ağır kusurları belirler . TUVTURK belirlenen normlara uygun muayene yapar.

  • Güncel tabloya göre üçgen reflektör ve Stepne bulundurmamak Hafif Kusur olarak Muayeneden Geçmektedir.

MUAYENEDEN GEÇEMEYECEK AĞIR KUSURLAR İÇİN TIKLAYIN.

MUAYENEDEN GEÇEBİLEN HAFİF KUSURLAR İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar

Daha Fazlası