Sigortadan Hasarlı araç nasıl Alınır? Hasarlı araç alıp binmek mantıklı mı?

Sigortadan Hasarlı araç nasıl Alınır? Hasarlı araç alıp binmek mantıklı mı?

Sigortadan araç nasıl satın alınır? Hasarlı araç alıp yaptırarak binmek ekonomik mi ? Pert araç alınır mı?

Sigortadan Hasarlı Araç Alımı

Günümüz şartlarında otomobil lüks olmaktan çıktı veihtiyaç haline geldi. Ancak otomobil fiyatları çok yüksek olduğundan vatandaşlar daha ucuza alınabilecek pert hasarlı yada sigorta şirketlerinin satmış olduğu araçlara yöneldi. Peki Sigortadan Araç Nasıl alınır? Sigortadan alınan araçlar ne kadar avantajlıdır?

Pert Araç Nedir? Pert Araç Alınır mı yazısını okumak için tıklayınız?

Ne kadar Ucuza Araç almak Mümkün?

Sigorta firmalarından araç alırken bu işi yapan kurumsal firmaların internet sitelerini takip etmek faydalı olacaktır. Zaman zaman açık arttırma usulu ile de yapılan ihalelerden %50'ye varan indirimli araçlar alabilmek ve bunları kendi ustalarınız marifetiyle yaptırarak kullanabilirsiniz.Hasarını ve onarım şartlarını görerek yaptırdığınız araçlarda sorun yaşama olasılığınız daha düşük olacaktır.

Yapılan İhalelerde bu işten anlayan ustanızla katılarak yada gidip bizzat aracı yerinde görerek fiyat teklifi vermeniz faydanıza olacaktır.

Genelde araçlar hakkında ihale öncesinde aşağıdaki bilgiler verilir.

  • Model Yılı
  • Hasar Bilgisi
  • Hasar Kaydı bilgisi (Tramer)
  • İşçilik ve parça masrafı
  • Gerekli şartlar

Hasarlı Araçlar Hakkında Genel Bİlgi

  • Pert araçların büyük bir bölümü genellikle çekme belgelidir.Aracın yaptırılıp yeniden piyasaya çıkarılması için plaka işlemlerinin (muayene vb) aracın kaydının yapılması gerekmektedir.Çekme Belgesi Nedir? Çekme belgeli araç alınır mı öğrenmek için tıkla.
  • Hasarlı araç alırken aracın daha önceden onarılıp düzeltimişse yada daha önceden hasarlı mı dikkat edilmelidir. Bazı ağır hasarlı araçlara çıkma parçalar uydurularak hasar daha küçükmüş gibi gösterilebilmektedir.
  • Alacağınız aracın hasar durumu yedek parça ve onarım durumu hakkında önceden bilgi alırsanız onarım aşamasında sıkıntı yaşamazsınız.

Yorumlar

Daha Fazlası