Muafiyetli Kasko Nedir? Muafiyetli Kasko Avantajlı mıdır?

Muafiyetli  Kasko Nedir? Muafiyetli Kasko Avantajlı mıdır?

Muafiyetli kasko hasar bedelinin bir miktarının sigortalı tarafından karşılandığı kasko çeşididir.

Muafiyetli Kasko Nedir? Muafiyetli Kasko Avantajlı mıdır?

Aşırı yükselen trafik sigortası ve kasko fiyatları sürücüleri daha uygun maliyetli kasko poliçesi satın almaya itmektedir. Trafik sigortasına 1000 TL gibi rakamlar ödeyen sürücüler bütçelerini aştığı için birde üstüne kasko yaptırmakta zorlanmaktadır. Bu nedenle bütçelerine daha uygun olan muafiyeti sigortayı tercih edebilmektedir.

Muafiyetli kaskoda hasarın bir miktarını sürücü kendisi öderken geriye kalan kısmını kasko şirketi ödemektedir. Daha açık bir ifade ile aracın sigorta bedelinin ya da hasarın belli bir kısmına kadar oluşan zararların sigortalı tarafından, üstünün ise sigorta tarafından karşılanmasıdır.

Örneğin sigorta bedeli 70 bin TL olan aracınızı 1000 TL muafiyetle sigortalattınız. Bu durumda 1000 TL ye kadar olan hasar miktarını kendiniz karşılarsınız. 1000 TL nin üstündeki hasar tutarını ise kasko şirketiniz öder. Muafiyet miktarını yüzde olarakta belirleyebilirsiniz. Örneğin sigorta bedelinin %2 si oranında muafiyet belirleyebilirsiniz. Bu durumda bedeli 70 bin TL olan aracınızın %2 si olan 1400 TL'ye kadar olan hasarları kendiniz ödersiniz. Hasar 1400 TL nin üstünde ise kalan tutarı sigorta şirketiniz öder.

Muafiyetli Sigorta Kimler İçin Avantajlıdır?

Eğer sık sık küçük kazalar yapmıyorsanız muafiyetli kaskonun sizin için avantajlı olduğu söylenebilir. Yada muafiyetli kasko ile birlikte mini hasar teminatı olan bir kasko poliçesi satın alabilirseniz bu durumda muafiyetli kaskonun sizin için avantajlı olduğu söylenebilir. Bu durumda en uygun kasko poliçesini belirlemek için sigorta şirketlerinin sunduğu poliçe tekliflerini incelemeniz de fayda olacaktır.

Muafiyetli kaskoda seçilen muafiyet miktarı yükseldikçe uygulanacak olan indirim miktarı da artacaktır. Kendi kaza geçmişinizi düşünerek en uygun muafiyet miktarını belirleyebilirsiniz.

Bu arada sınırsız kasko ile muafiyetli kasko poliçesi arasındaki fiyat farkını da göz önünde bulundurmayı unutmayınız. Bir sürprizle karşılaşmamak için hangi kasko poliçesini alırsanız alın poliçenizi iyi incelemenizi tavsiye ediyoruz.

Yorumlar

Kenan Yılmaz
Ne güzel bir içerik olmuş teşekkğrler

Daha Fazlası