Satılan Aracın Sigorta Bedeli Geri Nasıl Alınır

Satılan Aracın Sigorta Bedeli Geri Nasıl Alınır

Satılan araç için peşin yada taksitli ödemiş olduğunuz sigorta bedellerini geri nasıl tahsil edebileceğiniz sorusunun cevabı bu yazımızda..

Satılan Araç İçin Yapılacak İşlemler

2. El araç aldığınızda en kısa sürede araca zorunlu mali trafik sigortası yapmanız gerekir. Aksi takdirde başınıza gelebilecek maddi hasarlı kazalarda sıkıntıya düşebilirsiniz. Aracınıza yaptırdığınız sigorta sizin kaza esnasında suçunuz oranında karşı tarafa yaptırılacak onarım bedelleri içindir. Bazı firmalar taksitle sigorta yaparken bazıları da sadece peşin olarak sigorta bedelini tahsil ederler.

Aracımı sattım Nasıl İade Alacağım

Aracınızı sattıktan sonra, noterde size verilen araç satış sözleşmesi evrakını sigortacınıza elden yada taratarak göndermeniz gereklidir.

Eğer aracınızı sattıysanız ve aracınız için sigortanızı peşin ödediyseniz, sigortanın kullandığınız kadar miktarı düşülerek aynı yolla size geri aktarılır. Elden ödenen sigorta elden, Kredi kartı ile yapılan ödemeler ise karta iade olur.

Kredi kartınızdan taksit ile ödeme yaptıysanız kartınızdan bu miktarlar aynen çekilmeye devam eder. Ancak aynı ay içerisinde iade miktarı da eşit taksitler halinde kartınıza iade olacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası