Pert Araç İçin Yargıtay kararı

Pert Araç İçin Yargıtay kararı

Pert araç alan yada satanlar artık daha dikkatli olmak zorunda..Yargıtayın emsal teşkil edecek kararı bu yazımızda..

Pert Araç Satarken Ne yapmak Gerek

Yargıtay Hukuk Kurulu oy birliği aldığı karara göre , pert (hurda araç) satan bir kişi karşısındaki kişiye o aracın Pert olduğuna dair karşısındaki kişiye bilgi vermesi ve herhangi bir sıkıntı durumunda bunu ispatlaması gerekecek.

Yargıtay Hukuk Kurulu Emsal bir karara imza atarak " İkinci El araç satışı esnasında, aracın pert, yani tümden hasarlı olduğu konusunda alıcıyı bilgilendirmesi şarttır" denilmiştir.

8 yaşından küçük araca expertiz ve garanti zorunluluğu haberi için tıklayın

Pert Satışı için Yargıtay Kararına Giden Yol

Tüm birikimiyle ikinci el araç alan bir kişinin aracının sürekli arıza çıkarması sonucu dava açan bir kişi aracıyla ilgili tespit yapılması talebinde bulundu.Bilirkişi raporunda aracın pert olduğu ortaya çıkarıldı. Satış yapan şirketin avukatları aracı kişinin görüp beğenerek aldığını kendilerinin herhangi bir sorumluluğu olmadığı yönünde savunma yaptı ve haklı bulundular. Pert araç alınır mı? Pert Araca Kasko Yapılır mı (TIKLA ÖĞREN)?

Yargıtaya giden dosya için 13. daireden emsal bir karar çıktı ve alıcının satarken aracın pert olduğunu söylediğini ispatlayamadığından kararı bozdu ve alıcıyı haklı buldu. Yerel mahkeme ise kararını tekrarladı ve ve direndi. bu defa yargıtay hukuk kurulu devreye girdi.Ortaya çıkan ayıptan bunun varlığını bilmese bile satıcının sorumlu olduğuna hükmeden Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, alıcının talep ettiği miktar konusunda bilirkişi raporu hazırlanıp karar verilmesi gerektiğini bildirdi.Hasar kaydı ile Pert Aynı Şey Mi ?TIKLA ÖĞREN

SONUÇ:Pert araç satan kişi karşı taraftaki alıcıyı bilgilendirdiğine dair karşılık bir belgenin imzalanması yada noter satış sözleşmesine şerh düşülmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Ekspertiz Nedir? Ekspertizde nelere bakılır? TIKLA ÖĞREN

Yorumlar

Daha Fazlası