Muayenesiz yakalanırsam Ne olur? Araç muayene kaç yılda bir yapılır?

Muayenesiz yakalanırsam Ne olur? Araç muayene kaç yılda bir yapılır?

Muayene hakkında bilmeniz gerekenler, Muayenede aracın nelerine bakılır? Muayeneden Kalırsam Ne olur ve çok daha fazla sorunun cevabı bu yazımızda

TUV Muayeneleri Kaç Yılda bir yapılır.

TUV araç muayenesi sınıflarına göre belli aralıklarla yapılması zorunlu olan muayenedir.Otomobil ve SUV grubu araçlar ilk alındıklarında 3 yıl sonrasında her 2 yılda bir muayeneye girmek zorundadır. Ticari araçlar ise ilk alındıklarında 2 yıl sonrasında ise her yıl muayeneye girmek zorundadır.

Aracımın Muayenesi Geçerse Ne olur

Aracınızın süresi geldiği halde muayene yaptırmazsanız yakalansanız da yakalanmasanız da aracınız trafikten men edilir ve emniyet kayıtlarına "Trafikten Men" kaydı düşülür. Aracınızla ilgili herhangi bir satış yada resmi bir işlem gerçekleştirmek istediğinizde ekranda uyarı çıkar ve işlem gerçekleştirilemez. Aracınızı muayene ettirmiş olsanız bile sonrasında trafik tescil müdürlüğüne giderek bu kaydın düşürülmesi gereklidir.

Muayenesiz Polise Yakalanırsam Ne Olur

Polise yakalanacak olursanız ilk defa da uyarılırsınız ve 95 TL para cezası ile 10 ceza puanı alırsınız ve aracınız trafikten men edilmiş olur ve 7 gün içinde aracınızı muayene yaptırmak zorunda kalırsınız, ikinci defa da ise aracınız bağlanır.

Yorumlar

Erkan kekecoglu
1yılda ka kez meyhanesiz yakalanırsan araç cekilir
bekir eray
Muayenesiz yakalandım 1 hafta süre verdi. Ertesi gün muayanemi yaptırdım. Bunu beyan etmem gerekiyor mu?
Murat Y.
Merhaba hocam , araç muayene konusunda sormak istediğim bir konu vardı. Benim durum bir hayli farklı ve karışık çoğu insana göre. Bir konuda bilgi sahibi olmak istiyorum yardımcı olurmusunuz?

Daha Fazlası