Kiralık Arabalar ve Sözleşmeler Hakkında
Kendinize ait bir aracınız yoksa. Kısa süreli işlerde taksi tutar yada toplu taşıma ile işinizi halledersiniz. Ancak uzun süreli seyahatler bayram tatilleri gibi aracın sürekli lazım olacağı durumlarda araç kiralama yoluna gidilir? Peki kiraladığınız araca bir zarar gelirse yada kaza yaparsanız Ne olur hiç düşündünüz mü?
Araç Kiralarken yaptığınız sözleşmelere çok dikkat etmelisiniz. Aldığınız riskler çoğu defasında küçümsenmeyecek boyutlarda olabilir. Kaza yapmanız durumunda araç kiraladığınız firma ile yaptığınız sözleşme devreye girecektir.Eğer sözleşme yapmadıysanız araca verdiğiniz tüm zararlar zaten size fatura edileccektir.Yok eğer bir sözleşme yapmışsanız ve bu sözleşmeye göre kaza durumlarında kasko imkanı sağlıyorsa ve siz tüm evrakları imzalamış ve kendinizi garantiye almışsanız bu durumda yapılacak masrafları anlaşmalı olan kasko şirketi ödeyecektir.Araba Kiralayan Ücreti Bankaya mı Yatırmak zorunda?
Eğer siz kiralanmış bir araca çarpmışsanız ve suç sizdeyse kiralama şirketi sizden tazminat talebinde bulunacaktır.Sizin sigortanız kaskonuz aracın yapım ücretini karşılasa da aracın çalışamadığı süredeki kayıpları konusunda davaya muhatap olabilirsiniz.Eğer araç kiralayan olarak, suç sizde ise aynı tazminatı firma sizden talep etmektedir. Eğer araç kiralıyorsanız bu durumları sözleşmede mutlaka okumalısınız.
Araç kiralama işlerinde en çok görülen hata ise senet imzalamaktır. Her ne sebeple olursa olsun araç kiralarken senete imza atmayın.
Aracımı kiraya vermek istiyorum Nasıl Yapabilirim?
İkinci el olarak Şirket yada kiralama aracı almak mantıklı mı?