Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır.

Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Hazırlanır.

Hiç istemesekte hayatımızda karşılaştığımız sorunlardan bazıları da maddi hasarlı trafik kazalarıdır. otomobilblogolarak bu makalede kaza sonrası kasko ve sigorta marifetiyle yapılacak onarım için gerekli kaza tespit tutanağının nasıl doldurulması gerektiğini anlatacağız.

Kaza Sonrası Yapılacaklar İçin TIKLAYINIZ

KAZA TESPİT TUTANAĞI NEDİR?

En az iki kişinin karıştığı kazalarda, tarafların anlaşması halinde tutulan tutanağa kaza tespit tutanağı denir

Kaza tespit tutanağı İndirmek için (Tıkla)

KAZA TESPİT TUTANAĞI NASIL DOLDURULUR?

01.04.2008 tarihi itibarıyla yalnız maddi hasarla sonuçlanan trafik kazalarında taraflarca doldurulacak"Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı"uygulamasına başlanmıştır. "Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı"nı aracınızda bulundurarak bir kaza durumunda, formu arka sayfadaki örnek doğrultusunda doldurabilirsiniz.

  • Kaza tespit tutanağını gerçeğe uygun şekilde düzenlemeniz önemlidir.
  • Gerçeğe uygun düzenlenmediği tespit edilen tutanak sahipleri özel evrakta sahtecilik yaptığı için cezai yaptırımı vardır ve riski yüksek sigortalı olarak değerlendirilirler.
  • Tutanak tutmak için kaza yerinde beklemeye gerek yoktur.
  • Araçların plakaları ve darbe alan bölgeleri geniş ve farklı açılardan görülecek şekilde fotoğrafları çekilir ve trafiği aksatmamak için araçlar yoldan çekilir.

Hangi durumlarda kaza tespit tutanağı doldurulamaz (TIKLA ÖĞREN)

1-Kaza tarihi kaza yeri ve görgü tanıkları detaylı şekilde formun 1-2-3. bölümlerine işlenir.

2-Araçlara ait tüm bilgiler formun ilgili yerlerine doldurulur Şasi No vb bilgilerin doğru ve anlaşılır yazılması önemlidir. 7. numaralı bölümde uygun olan x işareti ile işaretlenir.

3-Aracınızın türüne uygun olarak ilk darbe aldığı bölgeyi işaretleyin. Experler (kazanın suç oranını tespit eden kişiler) bu bölümü kazanın gerçekleşmesini ve suç oranını tespit etmek için kullanır dikkatli ve doğru belirtin.

4-Asıl önemli bölüm kazanın karşılıklı anlaşmayla kroki çizilerek tarif edildiği kısımdır. kazaya karışan taraflar kendilerine göre kazanın oluş şekillerini anlatırlar. Anlaşmazlıklar genelde bu bölümde çıkmaktadır. Burda kendinizi ne kadar iyi ifade ederseniz kaza oranının aleyhinize çıkmasını engellemiş olursunuz. Herhangi bir sorun çıktığında yada anlaşmazlık olduğunda polis çağırmalısınız. Haklı olduğunuzdan eminseniz bu konuda sorun yaşamazsınız. (Kazaya karışanlara gerekli trafik cezaları bu durumda uygulanmaktadır. Bu yüzden görevliler sizi anlaşmaya davet edecektir.)

otomobilblog.comolarak kazasız günler dileriz.

Yorumlar

Daha Fazlası