Işık Yanıp Sönerken geçilir mi?

Işık Yanıp Sönerken geçilir mi?

Trafik Işıklarına Yaklaştığınızda bazen tam kırmızıya dönecek gibi olur. Işık yanıp sönerken geçmeli mi durmalı mı? Cezası var mı?

Işık Yanıp Sönerken geçilir mi?

Trafik ışıklarında size kırmızı yandıktan 2-3 saniye sonra diğer yola yeşil ışık yanar. Ancak bu demek değildir ki kırmızı yandığında yada yanmaya yakın geçebiliriz. Kesinlikle bu durumda geçmemek gereklidir.

Çoğu ışıkta süre uygulaması mevcuttur ve kavşak ve ışıklara yaklaşırken hızınızı düşürmekte trafik kanununa göre mecburidir.(Yeşil yanıyor olsa bile kontrollü geçiş hayati önemdedir- Ambulans itfaiye vb araçların geçiş üstünlüğü olduğunu unutmayın)

Sarı fasılalı ışık yanarken tam ışıktaysanız ve duramayacak kadar hızlıysanız arkanızdaki araçların da güvenliğini düşünerek geçebilirsiniz. Bu durum haricinde geçiş kesinlikle sakıncalıdır.

EDS Kameraları Işık Yanıp Sönerken Tespit yapar mı?

EDS kameralarının aktif hale gelmesi bu tür "acaba"lı durumların oluşmaması açısından daha geç devreye girmektedir. kırmızı yanıp araçlar 2 sn uzaklaştıktan sonra bariz yapılan kırmızı ışık ihlalleri EDS sisteminde tespit edilir.

Önemli Olan Kararlı davranmak

Trafikte her daim kararlı olmak gereklidir. Duracak gibi yapıp devam etmek, yada devam edecekmiş gibi yapıp durmak en kötüsüdür. Yeşil yanıp söndüğünde hızınızı azaltmadan ama dahada arttırmadan seyrinize aynen devam ettiğiniz takdirde sorun yaşamazsınız. Çevrenizdeki araçlarda sizin hareketlerinizden olumsuz etkilenmesi söz konusu olmayacaktır.

Yorumlar

Daha Fazlası